Logo CV in een dag

AWB ketel storing

Het is hartje winter en jouw cv-ketel heeft het zojuist begeven. Dit is het laatste wat je wilt dat er gebeurt, vooral wanneer het buiten zo koud is! In dit artikel leggen wij uit waarom een AWB ketel storing zo vervelend is en wat je kunt doen om deze storing te verhelpen. Ook zullen wij je vertellen wat ons CV bedrijf in een dag voor je kan doen om jouw ketel weer aan de praat te krijgen.

Het merk AWB

AWB is een Brits bedrijf dat centrale-verwarmingsketels vervaardigt. Ze bestaan al meer dan 100 jaar en zijn een van de populairste merken in Nederland. AWB-ketels staan bekend om hun betrouwbaarheid en prestaties, maar zoals alle producten kunnen ze soms stuk gaan.

AWB logo

Waarom is een AWB ketelstoring zo vervelend?

Een ketelstoring is altijd vervelend, maar het kan extra frustrerend zijn als het midden in de winter gebeurt. Je hebt niet alleen te maken met de kou, maar ook met de kosten van de reparatie. Daarom is het belangrijk om een ketelstoring zo snel mogelijk te verhelpen. Door een storing zo snel mogelijk te verhelpen voorkom je verdere schade en daarmee voorkom je uiteraard ook onnodig hoge kosten. Gelukkig staat CV in een dag altijd voor je klaar om een AWB ketel storing op te lossen!

Wat is de meest voorkomende oorzaak van een storing aan mijn AWB ketel?

Er zijn verschillende redenen waarom een AWB-ketel kapot kan gaan. De meest voorkomende oorzaak is een probleem met de gastoevoer. Dit kan komen door een gaslek of een probleem met de gasdruk. Een andere veel voorkomende oorzaak van storingen aan een AWB-ketel is een ophoping van kalk in de leidingen. Dit kan gebeuren wanneer je in een gebied met hard water woont. Door kalkaanslag kunnen de leidingen verstopt raken en kan het water niet meer goed stromen. Als gevolg daarvan zal jouw boiler niet goed werken en kan hij uiteindelijk helemaal kapot gaan.

Wat is een hybride CV-ketel?
CV ketel gebruik

Wat kan ik doen om te voorkomen dat mijn AWB-ketel kapot gaat?

Je kunt een aantal preventieve maatregelen nemen om de kans dat uw AWB-ketel kapot gaat te verkleinen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de boiler regelmatig te laten onderhouden. Op die manier kunnen eventuele problemen vroegtijdig worden opgespoord en verholpen voordat ze een defect veroorzaken. Je moet de boiler ook om de paar jaar ontkalken om te voorkomen dat zich kalk in de leidingen ophoopt. Tot slot is het belangrijk om de gastoevoer regelmatig te controleren om er zeker van te zijn dat er geen lekken zijn.

Wat kan ons CV in een dag voor je doen bij een AWB storing?

Als je een AWB-ketel hebt die last heeft van een storing, kunnen wij je helpen. Wij zijn experts in het repareren van AWB ketels en wij zullen er alles aan doen om jouw ketel zo snel mogelijk weer aan de praat te krijgen. In de meeste gevallen kunnen we een boiler binnen een dag repareren.

Neem eerst contact met ons op via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op. Samen met een expert zullen we de oorzaak van de storing proberen te achterhalen. Vervolgens zal er een afspraak worden gemaakt, zodat één van onze gecertificeerde monteurs langs kan komen om de AWB ketel storing te kunnen verhelpen.

Wat kost het repareren van een AWB storing?

De prijs van de reparatie van een AWB-ketel is afhankelijk van de oorzaak van het defect. In sommige gevallen wordt de reparatie gedekt door de garantie. In andere gevallen kan het zijn dat je een vergoeding moet betalen. Onze monteur zal je altijd vooraf informeren over de kosten van de reparatie, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hulp nodig?

Vrijblijvend een offerte aanvragen