Logo CV in een dag

Cv ketel storing Drachten

CV in één dag is er voor jou om je te helpen met de storing aan jouw cv ketel; om te verhelpen of te voorkomen!

Snel een aanvraag insturen!

Stap je ‘s ochtends vroeg uit bed, in de kou, wil je lekker gaan douchen; komt er geen warm water uit de kraan. Ontzettend vervelend natuurlijk, je cv ketel heeft een storing. CV in één dag is er voor jou in Drachten. Een storing in je cv ketel kan veel oorzaken hebben. Zo kan de warmtewisselaar of de driewegklep kapot zijn, of de waterdruk is te hoog of te laat. Wat het ook is, bij iedere storing aan jouw cv ketel staat CV in één dag voor je klaar, ook in en rondom Drachten.

Wat te doen bij storing cv ketel Drachten

Wanneer de verwarming niet werkt is het verstandig om als eerste de waterdruk te controleren. Is de waterdruk te laag? Dan moet de cv ketel bijgevuld worden. Is de waterdruk te hoog? Dan moet de cv ketel ontlucht worden. Hierover lees je meer op onze onderhoud en reparaties pagina. Het beste wat je kunt doen is iedere anderhalf jaar een onderhoudsbeurt aan je cv ketel te laten doen. Bel snel met CV in één dag om een storing aan jouw cv ketel in Drachten te voorkomen.

Wat gebeurd er tijdens een eenmalige onderhoudsbeurt?

Inventarisatie
De monteur zal u vragen of u vragen en/of opmerkingen heeft over het toestel

Inspectie
De monteur controleert de CV ketel, gasaansluiting, opstellingsruimte en de
rookgasafvoer

Bevindingen
De monteur bespreekt zijn bevindingen met u. Bij afwijkende werkzaamheden vermeldt de monteur welke onderdelen vervangen moeten worden en wat de kosten hiervan zullen zijn

Onderhoud
Uitvoeren van het onderhoud aan de CV ketel. De monteur zal de CV ketel reinigen en de eventuele kapotte onderdelen vervangen

Toetsing
De monteur test de installatie en voert waar nodig metingen uit.

Advisering
De monteur vertelt welke werkzaamheden hij heeft uitgevoerd en geeft u advies.

Storing cv ketel geen warm water Drachten

Heb je een storing aan de cv ketel en daardoor geen warm water? CV in één dag is er voor u in Drachten en omstreken! Het beste wat u kunt met de cv ketel is de storing te voorkomen, zeker in de herfst- en wintermaanden wanneer het koud is buiten. Een onderhoudsbeurt ongeveer om de anderhalf jaar verlaagd het risico op een storing aan de cv ketel het meeste. CV in één dag regelt voor jou de onderhoudsbeurt zonder dat je vastzit aan langdurige contracten.

CV ketel laten plaatsen Drachten

Zoek je een vervanging voor je oude CV ketel? Wij plaatsen deze ook bij jou thuis in Drachten en omstreken. CV in één dag adviseert je naar de perfecte cv ketel voor jouw thuis in drie simpele stappen. Wij helpen je eerst met het vinden van de ideale cv ketel voor jouw thuis. Eventueel komen we bij je thuis om de situatie te bekijken. Zo ben je gegarandeerd van de meest efficiënte cv ketel, maar is je huis wel altijd lekker warm. Vervolgens krijg je van ons een duidelijke en eenmalige offerte. Zo zit je niet onnodig aan langdurige contracten vast. Vervolgens komt de installateur langs om de cv ketel helemaal bij jou thuis in Drachten te plaatsen.

Bekijk onze cv ketels

Meest gestelde vragen

CV-ketels kunnen verschillende geluiden maken. Zo kan een CV-ketel onder andere fluiten, schuren & brommen. Hieronder leggen we de meest voorkomende redenen van deze geluiden graag aan je uit.

Brommen
Een brommende CV-ketel duidt vaak op een defecte pakking. Door een kapotte pakking verandert de druk binnen een CV-ketel, waardoor er een brommend geluid ontstaat. Gelukkig is een defecte pakking niet gevaarlijk, maar je doet er goed aan om de CV-ketel na te laten kijken door een professional. In de meeste gevallen kunnen wij een pakking vervangen.

Fluiten
Bij een fluitende CV-ketel zie je vaak dat de warmtewisselaar verstopt zit. De warmte kan hierdoor niet meer weg, waardoor het water in de CV-ketel begint te koken. Dit is de reden voor een piepende CV-ketel. 

Schuren
Last van een schurende CV-ketel? Door de warmte kunnen de materialen binnen de ketel krimpen of juist uitzetten. Hierdoor kan de ketel niet meer soepel zijn werk doen, waardoor er een schurend geluid ontstaat.

Wanneer het water in je huis niet warm wordt heeft dit vaak te maken met de gasdruk binnen de CV-ketel. Soms is het mogelijk om dit zelf op te lossen, maar in de meeste gevallen is hier een expert voor nodig.

Een CV-ketel kan ook gaan stinken. Soms is dit een branderige lucht, maar er kan ook een rotte eieren lucht uit de CV-ketel komen. Een stinkende CV-ketel kan ontzettend veel oorzaken hebben. Daarom raden wij altijd aan om bij een stinkende ketel contact op te nemen met onze experts.

Een CV-ketel kan ik de loop van tijd zijn waterdruk verliezen. Wanneer deze waterdruk onder de 1,0 bar komt, zal de CV-ketel in storing gaan. Vaak kun je dit probleem oplossen door de CV-ketel bij te vullen. Dit kun je zelf doen, maar ook onze experts kunnen je hierbij helpen.

Het kan iedereen overkomen: een CV-ketel die een storing geeft. Er zijn ontzettend veel storingen en elk merk heeft zijn eigen foutcodes. Hierdoor is het voor de consument vaak lastig om zelf een storing te verhelpen. Tóch kun je altijd even een kijkje nemen in de meegeleverde handleiding van de CV-ketel. Hierin staan vaak de foutcodes beschreven. Kun je de storing zelf niet verhelpen? Dan staan wij altijd klaar om je te helpen!

Wanneer je radiatoren niet warm worden heeft dit vaak te maken met de gasdruk binnen de CV-ketel. Soms is het mogelijk om dit zelf op te lossen, maar in de meeste gevallen is hier een expert voor nodig.

  • benodigd vermogen appartement:     11-23 kW 
  • benodigd vermogen tussenwoning:   16-28 kW 
  • benodigd vermogen hoekwoning:       16-30 kW 
  • benodigd vermogen vrijstaand huis:      >30 kW 

 

Rekenhulp
Lengte van het huis x breedte van het huis x hoogte van het huis x 65 Watt = ongeveer het vermogen van de cv – ketel wat u nodig heeft.  
 

1000 watt = 1 kilowatt (kW) 

 
Bijvoorbeeld:  
5 x 10 x 8 x 65 = 26.000 watt = 26 kW 

Hoe kan ik mijn CV-ketel laten repareren?

Er kan ontzettend veel misgaan bij een CV-ketel. Zo kan een ketel een storing bevatten of last krijgen van technische mankementen door een versleten onderdeel. Vaak is het lastig om het probleem zelf te verhelpen, waardoor je als eigenaar vaak geen kant meer op kunt. Hierboven hebben we antwoord gegeven op de meest voorkomende vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Wanneer je een afspraak wilt maken is dit gemakkelijk en snel.

Je CV-ketel heeft een defect en dat is vervelend. Vaak is het lastig om dit probleem zelf op te lossen. Daarom bieden wij ook reparaties aan. Hierboven lees je meer informatie over deze dienstverlening.

Vrijblijvend een offerte aanvragen