Logo CV in een dag

Hoe vaak moet een CV ketel gecontroleerd worden?

Als je bent zoals de meeste mensen, denk je waarschijnlijk niet na over de cv-ketel totdat hij niet meer werkt. En dan is het meestal een verwoede zoektocht naar een gerenommeerde ketelmonteur om hem zo snel mogelijk te komen repareren! Het goede nieuws is dat je dit gemakkelijk kunt voorkomen door de ketel regelmatig te laten controleren.

cv ketel controleren

Waarom is het laten controleren van je CV-ketel zo belangrijk?

Je verwarmingsketel is verantwoordelijk voor het verwarmen van je woning en het leveren van warm water. Natuurlijk is het is ook een belangrijk onderdeel van het centrale verwarmingssysteem. Dit betekent dat het essentieel is om hem regelmatig te laten controleren om er zeker van te zijn dat hij efficiënt en veilig werkt.

Wanneer je de CV ketel niet regelmatig laat controleren, kan dit leiden tot een aantal problemen. De verwarmingsketel kan het bijvoorbeeld begeven wanneer je hem het hardst nodig hebt – midden in de winter! Dit zou niet alleen zeer ongelegen komen, maar ook zeer kostbaar zijn om te repareren. Als de verwarmingsketel niet goed werkt, kan hij bovendien schadelijke gassen in het huis uitstoten.

Hoe vaak moet ik een cv-ketel laten controleren?

De meeste experts raden aan om een verwarmingsketel één keer per 2 of 3 jaar te laten controleren door een gekwalificeerde technicus. Dit moet gebeuren aan het begin van het stookseizoen, voordat je hem regelmatig gaat gebruiken. Wanneer je je zorgen maakt over de ketel, aarzel dan niet om contact op te nemen met een vakman voor advies.

Een regelmatige controle van de verwarmingsketel heeft vele voordelen . Niet alleen zal het helpen om de ketel soepel te laten werken, maar het kan ook potentiële problemen opsporen voordat ze ernstig worden. Dit betekent dat je het ongemak en de kosten van een grote reparatie kunt vermijden.

cv ketel controleren

Je CV ketel regelmatig laten controleren met een onderhoudscontract

Met een onderhoudscontract ben je er zeker van dat jouw verwarmingsketel ten minste eenmaal per 2 jaar door een gekwalificeerde technicus wordt gecontroleerd. Bij de meeste onderhoudscontracten betaal je een vast bedrag per maand. Sommige onderhoudscontracten kennen andere voordelen. Zo worden bij CV in een dag bijvoorbeeld geen voorrijkosten gerekend wanneer je gebruik maakt van een onderhoudscontract.

Heb je interesse in een onderhoudscontract? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Samen kijken we welk contract het beste bij je past.

Niet opgelost?

Probleem niet opgelost?

Dat is vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte oplossing voor jouw probleem.

Vrijblijvend een offerte aanvragen