Veelgestelde vragen

Je CV-ketel heeft een defect en dat is vervelend. Vaak is het lastig om dit probleem zelf op te lossen. Hieronder vindt u meer informatie over wat uw probleem kan veroorzaken. Komt u er niet uit? Neem contact met ons op en we helpen u verder!

06-19377483

Meest gestelde vragen

CV-ketels kunnen verschillende geluiden maken. Zo kan een CV-ketel onder andere fluiten, schuren & brommen. Hieronder leggen we de meest voorkomende redenen van deze geluiden graag aan je uit.

Brommen
Een brommende CV-ketel duidt vaak op een defecte pakking. Door een kapotte pakking verandert de druk binnen een CV-ketel, waardoor er een brommend geluid ontstaat. Gelukkig is een defecte pakking niet gevaarlijk, maar je doet er goed aan om de CV-ketel na te laten kijken door een professional. In de meeste gevallen kunnen wij een pakking vervangen.

Fluiten
Bij een fluitende CV-ketel zie je vaak dat de warmtewisselaar verstopt zit. De warmte kan hierdoor niet meer weg, waardoor het water in de CV-ketel begint te koken. Dit is de reden voor een piepende CV-ketel. 

Schuren
Last van een schurende CV-ketel? Door de warmte kunnen de materialen binnen de ketel krimpen of juist uitzetten. Hierdoor kan de ketel niet meer soepel zijn werk doen, waardoor er een schurend geluid ontstaat.

Wanneer het water in je huis niet warm wordt heeft dit vaak te maken met de gasdruk binnen de CV-ketel. Soms is het mogelijk om dit zelf op te lossen, maar in de meeste gevallen is hier een expert voor nodig.

Een CV-ketel kan ook gaan stinken. Soms is dit een branderige lucht, maar er kan ook een rotte eieren lucht uit de CV-ketel komen. Een stinkende CV-ketel kan ontzettend veel oorzaken hebben. Daarom raden wij altijd aan om bij een stinkende ketel contact op te nemen met onze experts.

Een CV-ketel kan ik de loop van tijd zijn waterdruk verliezen. Wanneer deze waterdruk onder de 1,0 bar komt, zal de CV-ketel in storing gaan. Vaak kun je dit probleem oplossen door de CV-ketel bij te vullen. Dit kun je zelf doen, maar ook onze experts kunnen je hierbij helpen.

Het kan iedereen overkomen: een CV-ketel die een storing geeft. Er zijn ontzettend veel storingen en elk merk heeft zijn eigen foutcodes. Hierdoor is het voor de consument vaak lastig om zelf een storing te verhelpen. Tóch kun je altijd even een kijkje nemen in de meegeleverde handleiding van de CV-ketel. Hierin staan vaak de foutcodes beschreven. Kun je de storing zelf niet verhelpen? Dan staan wij altijd klaar om je te helpen!

Wanneer je radiatoren niet warm worden heeft dit diverse oorzaken hebben. Het hangt daarbij ook af van hoe de radiator niet warm wordt:

  • Radiator wordt onderin niet warm: Aanvoer en afvoer zitten waarschijnlijk omgedraaid.
  • Radiator wordt aan één zijkant niet warm: Aanvoer en afvoer zitten omgedraaid of er zit vuil in de radiator.
  • Gehele radiator wordt niet warm: Er zit waarschijnlijk lucht in de leidingen.
  • Radiatoren op de bovenverdieping worden niet warm: Controleer de waterdruk in je cv ketel, vul de ketel bij als deze te laat is.
  • Niet alle ruimtes worden goed verwarmd: Warmteverdeling niet goed ingesteld.
  • CV ketel slaat niet aan: Controleer de thermostaat of deze op de juiste temperatuur staat.

Meer weten over het niet warm worden van de radiatoren? Lees dan ons uitgebreide artikel.

  • benodigd vermogen appartement:     11-23 kW 
  • benodigd vermogen tussenwoning:   16-28 kW 
  • benodigd vermogen hoekwoning:       16-30 kW 
  • benodigd vermogen vrijstaand huis:      >30 kW 

 

Rekenhulp
Lengte van het huis x breedte van het huis x hoogte van het huis x 65 Watt = ongeveer het vermogen van de cv – ketel wat u nodig heeft.  
 

1000 watt = 1 kilowatt (kW) 

 
Bijvoorbeeld:  
5 x 10 x 8 x 65 = 26.000 watt = 26 kW 

Hoe kan ik mijn CV-ketel laten repareren?

Er kan ontzettend veel misgaan bij een CV-ketel. Zo kan een ketel een storing bevatten of last krijgen van technische mankementen door een versleten onderdeel. Vaak is het lastig om het probleem zelf te verhelpen, waardoor je als eigenaar vaak geen kant meer op kunt. Hierboven hebben we antwoord gegeven op de meest voorkomende vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Wanneer je een afspraak wilt maken is dit gemakkelijk en snel.

Je CV-ketel heeft een defect en dat is vervelend. Vaak is het lastig om dit probleem zelf op te lossen. Daarom bieden wij ook reparaties aan. Hierboven lees je meer informatie over deze dienstverlening.