Logo CV in een dag

Vloerverwarming onderhoud

Vloerverwarming is een geweldige manier om het huis gezellig en warm te houden tijdens de wintermaanden. Maar net als elk ander type verwarmingssysteem heeft het regelmatig onderhoud nodig om goed te functioneren. Gelukkig kun je bij CV in een dag terecht voor vloerverwarming onderhoud. Op deze pagina geven we je meer informatie over deze service.

Waarom vloerverwarming?

Vloerverwarming is een zeer efficiënte manier om het huis te verwarmen. De warmte wordt gelijkmatig over de hele vloer verdeeld, zodat je geen koude plekken in jouw huis hebt. Bovendien droogt vloerverwarming de lucht niet uit, dus is het beter voor uw gezondheid. Vloerverwarming is ook zuiniger dan andere vormen van verwarming, zoals radiatorverwarming. Daarmee bespaar je dus fors op de energierekening. Mede door deze redenen is vloerverwarming tegenwoordig ontzettend populair en wordt er steeds vaker voor vloerverwarming gekozen.

Lek van vloerverwarming herstellen

Heeft een vloerverwarming onderhoud nodig?

Vloerverwarming moet, net als reguliere verwarmingssystemen, regelmatig onderhouden worden. Door vloerverwarming regelmatig te onderhouden, zorg je ervoor dat het systeem goed blijft functioneren en dat je lang kunt blijven genieten van de voordelen van vloerverwarming. Bovendien voorkom je door het systeem te onderhouden grotere problemen en kun je besparen op eventuele reparatiekosten.

vloerverwarming

Wat is de levensduur van vloerverwarming?

Vloerverwarming heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Dit betekent echter niet dat je het systeem gedurende deze periode niet hoeft te onderhouden. Door het systeem regelmatig te onderhouden, voorkom je slijtage en zorg je ervoor dat jouw vloerverwarming zo lang mogelijk meegaat.

In onze kennisbank lees je meer tips over vloerverwarming.

Onderhoud vloerverwarming: de voordelen

Er zijn veel voordelen aan het laten onderhouden van vloerverwarming.

De installatie van vloerverwarming onderhouden: hoe werkt dat?

Het onderhoud van vloerverwarming bestaat uit verschillende stappen. Wij hebben de belangrijkste stappen voor je op een rijtje gezet.

Vloerverwarming spoelen

De eerste stap in het onderhoud van vloerverwarming is het doorspoelen van het systeem. Vloerverwarming spoelen is een erg speciale behandeling. Het doorspoelen van het systeem betekent dat al het vuile water en aanslag uit de leidingen wordt verwijderd. Op deze manier voorkom je de vorming van slib en corrosie in het systeem. Onze experts beschikken over de benodigde apparatuur om uw vloerverwarmingssysteem goed door te spoelen.

Vloerverwarming reinigen

Na het doorspoelen van het systeem worden de leidingen gereinigd. Dit gebeurt met een hogedrukreiniger. Op deze manier verwijderen we alle vuil en aanslag uit de leidingen. Hierdoor verbetert de warmteoverdracht van het systeem en neemt de kans op schade aan het systeem af.

Inspectie van leidingen en onderdelen

Na het spoelen en reinigen inspecteren onze experts alle onderdelen van jouw systeem op beschadigingen. We controleren bijvoorbeeld of er scheuren of lekken in de leidingen zitten. Ook controleren we of alle onderdelen nog goed functioneren.

Testen van het vloerverwarmingssysteem

Nadat we alle onderdelen van het systeem hebben geïnspecteerd en schoongemaakt, testen we het systeem om te zien of het nog naar behoren werkt.

Ook elektrische vloerverwarming

Bij CV in een dag helpen we je niet alleen bij traditionele vloerverwarmingssystemen. Uiteraard kunnen wij je ook helpen bij het onderhouden van elektrische vloerverwarming!

lekkage aan vloerverwarming

Hulp nodig?

Vrijblijvend een offerte aanvragen