Logo CV in een dag

CV-ketel informatie

Ben je op zoek naar een nieuwe CV-ketel of wil je simpelweg meer weten over de werking van een CV-ketel? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over CV-ketels en de werking ervan.

Wat is een CV-ketel?

CV-ketel is eigenlijk een afkorting voor centraleverwarmingsketel. Een CV-ketel maakt deel uit van het centraleverwarmingssyteem. Een CV-ketel verwarmt water om dit vervolgens, met een circulatiepomp, door de woning te laten lopen. Hierdoor kan de woning verwarmt worden vanuit een centraal punt, vandaar de naam centraleverwarmingsketel. 

Bij het verwarmen van het water ontstaat er rook en andere schadelijke stoffen. Daarom is een CV-ketel altijd aangesloten op een rookafvoerkanaal of een schouw. Via deze wegen kan de CV-ketel de rook op een veilige manier afvoeren. 

Wil je meer weten over CV-ketels? Neem eens een kijkje in onze kennisbank of bekijk ons aanbod.

Hoe kan ik de ketel besturen?

Met een thermostaat kun je de temperatuur aanpassen. Wanneer je de temperatuur hoger zet, zal de CV-ketel het huis gaan verwarmen naar de gewenste temperatuur. Wanneer de gewenste temperatuur is bereikt, stopt de CV-ketel automatisch met het verwarmen van de woning.

Naast de traditionele thermostaten zijn er inmiddels ook thermostaten verkrijgbaar. Slimme thermostaten hebben veel verschillende voordelen. 

Welke CV-ketel past bij mij?

Wanneer je zelf op zoek gaat naar een CV-ketel kan het best wel een beetje lastig zijn om uit te zoeken welke CV-ketel precies bij je past. Niet elke CV-ketel zal namelijk geschikt zijn voor jouw woning. Daarom staan onze experts altijd voor je klaar om je te helpen bij het vinden van een ketel die bij je past. Daarnaast hebben wij ook een keuzehulp geactiveerd op onze website. Dit programma helpt je bij het vinden van een CV-ketel die bij jou past!

Vrijblijvend een offerte aanvragen