Logo CV in een dag

Remeha Avanta storingscodes: zo los je ze op!

De Remeha Avanta CV ketel is een veelgebruikte ketel in Nederland. Wanneer je last krijgt van een storing, is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Gelukkig geeft de CV ketel in de meeste gevallen een storingscode, zodat het een stuk gemakkelijk wordt om de storing te verhelpen. In dit artikel zetten we de meest voorkomende storingscodes voor de Remeha Avanta voor je op een rij, zodat je problemen met deze ketel zo snel mogelijk op kunt lossen.

Zijn de problemen na het lezen van dit artikel nog niet opgelost? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Onze gecertificeerde monteurs staan klaar om je te helpen.

Remeha Avanta storingscodes

Veel voorkomende Remeha Avanta foutcodes

Remeha Avanta storingscode E01, E02, E07 & E09

Verschijnt er één van de bovenstaande codes op de display van de ketel? Dan is er waarschijnlijk iets met de waterdruk aan de hand. Gelukkig kun je dit probleem in de meeste gevallen helemaal zelf oplossen. Om dit probleem op te lossen moet je er eerst achter zien te komen wat de huidige waterdruk in de ketel is.

Wanneer de waterdruk hoger is dan 0,8 bar, onderneem je de volgende stappen:

  1. Druk op de reset knop op de ketel. De ketel zal nu opnieuw opstarten. Daarom is het belangrijk om enkele seconden te wachten voordat je doorgaat met de volgende stappen.
  2. Wanneer de ketel weer is opgestart, is het belangrijk om opnieuw naar de display van de ketel te kijken. Wanneer deze de code 0 aangeeft, betekent dat dat het probleem is opgelost.
  3. Krijg je opnieuw een e01, e02, e07 of e09 code te zien? Neem dan contact met ons op. In dit geval is er waarschijnlijk meer aan de hand.

Wanneer de waterdruk lager is dan 0,8 bar is het belangrijk om de ketel bij te vullen met water. Weet je niet helemaal hoe dit werkt? Lees dan ons artikel over hoe je een CV ketel bijvult. Na het bijvullen onderneem je dezelfde stappen als hierboven.

Remeha Avanta storingscode E4

Wanneer je deze code te zien krijgt op de display, is het belangrijk om de gaskraan te controleren. Controleer als eerst of de gaskraan goed geopend is. Is dit niet het geval? Zet deze dan open.

Druk daarna op de reset-knop van de ketel en wacht een enkel moment totdat de CV-ketel opnieuw is opgestart. Geeft de ketel de code 0 aan? Dan werkt de ketel weer naar behoren. Krijg je de foutcode opnieuw te zien? Neem dan contact met ons op. In dit geval kan er iets mis zijn met de gaskraan of met een ander onderdeel van de Cv-ketel. Het is raadzaam om hier een professional naar te laten kijken.

Remeha Avanta storingscodes

Remeha Avanta storingscode E6, E7 & EA

Heb je één van deze codes op de display van de Remeha Avanta zien verschijnen? Dan is er waarschijnlijk iets aan de hand met het verbrandingssysteem. In dit geval is het verstandig om een professional in te schakelen. Er kan namelijk iets mis zijn met de brander of er kan roet in de Remeha Avanta zitten. Wanneer je hier zelf aan gaat sleutelen, loop je het risico dat je de Remeha Avanta nog meer beschadigd.

Remeha Avanta storingscode F0, F1 & F3

Wanneer je een van deze Remeha Avanta codes ziet verschijnen, is het belangrijk om de thermostaat te controleren. Kijk of je deze op de juiste stand hebt staan. Wanneer je hier geen problemen mee hebt gevonden, kun je een andere Remeha Avanta code proberen te achterhalen.

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! Onze Remeha Avanta monteurs zijn dag en nacht bereikbaar voor al jouw vragen of storingen. Bel ons dus gerust, dan helpen we je zo snel mogelijk verder.

Niet opgelost?

Probleem niet opgelost?

Dat is vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte oplossing voor jouw probleem.

Vrijblijvend een offerte aanvragen