Logo CV in een dag

Intergas Xtreme 36 storingscodes: zo los je ze op!

Als je een Intergas Xtreme 36 CV ketel hebt, dan wil je natuurlijk dat deze zo goed mogelijk functioneert. Helaas kan het voorkomen dat er storingen optreden. In dit artikel vertellen we alles over de Intergas Xtreme 36 storingscodes en hoe je deze op kunt lossen. We geven tips en advies, zodat je de storingen zo snel mogelijk kunt verhelpen. Kom je er, na het lezen van dit artikel, toch niet helemaal uit? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Onze gecertificeerde monteurs kunnen niet wachten om jouw storing op te lossen!

Waarom heeft mijn Intergas Xtreme 36 een storing?

De Intergas Xtreme 36 is een zeer betrouwbare CV ketel. Toch kan het, zoals bij elke ketel, voorkomen dat er storingen optreden. In de meeste gevallen is de oorzaak van een storing onjuist onderhoud of slijtage. Als je CV ketel regelmatig wordt onderhouden, dan kunnen storingen vaak sneller opgemerkt en opgelost worden. Slijtage kan helaas niet altijd voorkomen worden, maar met regelmatig onderhoud kunnen de gevolgen ervan beperkt blijven.

Ook CV in een dag kan je helpen bij het onderhoud van jouw CV ketel.

Comfort touch Intergas

Wat zijn de Intergas Xtreme 36 storingscodes?

Om ervoor te zorgen dat storingen zo snel mogelijk opgelost kunnen worden, heeft elke CV ketel een aantal storingscodes. Deze codes geven aan waar de storing precies zit en welke onderdelen er eventueel vervangen moeten worden. In sommige gevallen is de storing simpel op te lossen, maar in andere gevallen is het verstandig om een erkende CV monteur in te schakelen.

Veel voorkomende storingscodes van de Xtreme 36

Het is tijd om de storingscodes van de Intergas Xtreme 36 te gaan bespreken. In dit gedeelte vertellen we je alles over de meest voorkomende storingen en geven we tips om ze op te lossen, zodat jij weer zo snel mogelijk kunt gaan genieten van een optimaal werkende CV-ketel.

Storingscode 1

Deze code geeft aan dat de temperatuur in jouw CV-ketel te hoog is. Een te hoge temperatuur kan zorgen voor een hoge druk in de ketel. Dit kan erg gevaarlijk zijn en daarom is het belangrijk om deze storing zo spoedig mogelijk op te lossen.

Je kunt proberen om het probleem zelf op te lossen door de volgende stappen te ondernemen:

  • Open alle radiatorkranen in de woning;
  • Nu is het tijd om zowel de ketel als de gehele installatie te ontluchten. Lees daarvoor ons artikel over het ontluchten van je CV-ketel;
  • Daarna controleer je nog een keer de waterdruk in de ketel. Een optimale druk zit altijd tussen de 1 en 2 bar. Is de druk te laag ? Lees dan ons artikel over het verhogen van de druk in je CV-ketel.

Storingscode 4

Krijg je storingscode 4 te zien op de display van de CV-ketel? Dat betekent dat er geen vlamsignaal is gedetecteerd. Hierdoor kan de ketel zijn werk niet doen. In de meeste gevallen wordt dit probleem veroorzaakt door een gaskraan die dichtgedraaid is. Probeer daarom om de gaskraan open te draaien. Reset vervolgens de ketel. In de meeste gevallen zal het probleem nu opgelost zijn.

Is de gaskraan wél opengedraaid, maar krijg je nog steeds deze storingscode te zien? Dan is er waarschijnlijk meer aan de hand. Neem in dit geval contact met ons op. Wij zullen het probleem zo snel mogelijk voor je proberen op te lossen!

Intergas Xtreme 36 storingscode F004

Storingscode F004 is een veel voorkomende code bij de Intergas Xtreme 36. Deze code geeft aan dat de brander niet ontsteekt. In de meeste gevallen is dit probleem op te lossen door simpelweg de gaskraan open te draaien. Reset daarna de ketel en de code zou moeten verdwijnen. Krijg je de code nog steeds te zien? Neem dan contact met ons op.

cv ketel controleren

Andere problemen met de Xtreme 36

Soms kun je ook last hebben van een storing of defect zonder dat de ketel daadwerkelijk een bepaalde code aangeeft. Dit kan erg vervelend zijn, omdat je dan niet weet waar het probleem precies zit. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen bij bepaalde problemen. Wij leggen ze graag aan je uit.

Mijn radiatoren worden niet warm

Is het probleem dat je radiatoren niet (goed) warm worden? In de meeste gevallen ligt dit aan een verstopping in de leidingen. Dit kan optreden door kalkaanslag of slib, maar ook door lucht in de systemen. Het is belangrijk om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen, want anders zal de ketel sneller beschadigen en gaat de CV ketel veel energie verspillen. Je kunt het probleem zelf proberen op te lossen door de installatie te ontluchten.

Daarnaast kan het ook helpen om de watertemperatuur op de CV te verhogen. Hierdoor gaat de ketel harder werken en is de kans groter dat het water sneller door de leidingen stroomt. Let wel op: als je de thermostaat hoger zet, gebruik je ook meer gas.

Het tapwater wordt niet warm

Is het probleem dat het leidingwater niet warm wordt? Dan ligt het probleem in de meeste gevallen aan de thermostaat van de ketel. Deze is waarschijnlijk te laag ingesteld. Probeer daarom de temperatuur op de thermostaat iets hoger te zetten. Dit kan helpen om het probleem op te lossen.

Krijg je het leidingwater nog steeds niet warm genoeg? Controleer dan of alle radiatorkranen openstaan. Soms duurt het even voordat alle kamers opwarmen. Als je wacht totdat alle kamers op de juiste temperatuur zijn, kun je de thermostaat weer naar beneden zetten om gas te besparen.

Mijn ketel maakt vreemde geluiden

In de meeste gevallen is dit probleem helemaal niet erg en hoef je geen zorgen te maken. Wanneer je CV ketel aan het werk is, kan het voorkomen dat deze wat geluid maakt. Dit komt doordat de onderdelen in beweging zijn en tegen elkaar aankomen. Dit is volkomen normaal en geen reden tot paniek.

Soms kan het echter wel belangrijk zijn om dit probleem verder te laten onderzoeken. Dit is het geval wanneer je ketel plotseling harde of vreemde geluiden gaat maken. Wacht in dit geval niet te lang met het inschakelen van een Cv-monteur, want er kan dan sprake zijn van schade aan de ketel

Ik heb een ander probleem met mijn CV ketel

Intergas Xtreme 36 storingen en problemen kunnen erg vervelend zijn. We begrijpen dat het lastig is om alles zelf op te lossen, vooral als je niet precies weet wat er aan de hand is. Wij helpen je daarom graag verder!

Neem contact op met op met onze klantenservice en we proberen zo snel mogelijk je vraag te beantwoorden of het probleem op te lossen.

CV ketel onderhoud Haren

Wanneer moet ik een monteur inschakelen?

In sommige gevallen is het niet mogelijk om het probleem zelf op te lossen of weet je niet precies wat er aan de hand is. Dit is vaak erg vervelend, want het betekent dat je langer zonder CV ketel zit en dat je verschillende monteurs moet inschakelen. Wij begrijpen dit maar al te goed en helpen je daarom graag!

Wanneer moet je een monteur inschakelen?

  • Als het probleem niet opgelost kan worden met de stappen die we hierboven hebben genoemd;
  • Als je denkt dat er schade aan de CV ketel is of als de ketel plotseling harde of vreemde geluiden gaat maken;
  • Als je twijfelt of je het probleem wel zelf kunt oplossen.

Wij hopen in ieder geval dat je probleem is opgelost na het lezen van ons artikel. Mocht dit niet zo zijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder!

Niet opgelost?

Probleem niet opgelost?

Dat is vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte oplossing voor jouw probleem.

Vrijblijvend een offerte aanvragen