Logo CV in een dag

Druk cv ketel te laag: zo los je het op!

Is de druk van je cv ketel te laag? Dat kan een heel vervelend probleem zijn. Misschien geeft je cv-ketel verschillende storingscodes aan of is de ketel zelfs helemaal uitgevallen. Doordat de druk in de ketel te laag is, kan de CV-ketel niet meer optimaal werken met alle gevolgen van dien. Maar er is geen reden tot paniek!

In dit artikel vertellen we je hoe je een te lage druk in de cv ketel kunt oplossen, zodat jij snel weer van de warmte kunt genieten. We geven je een aantal tips om een te lage druk in de cv ketel op te kunnen lossen. Kom je er zelf niet helemaal uit? Dan kun je contact opnemen met één van onze experts. Zij zullen je zo snel mogelijk proberen te helpen, zodat het probleem zo spoedig mogelijk opgelost kan worden.

Waarom druk cv ketel te laag?

Waarom druk cv ketel te laag?

Een te lage druk in de ketel kan verschillende oorzaken hebben. In sommige gevallen kun je het probleem zelf oplossen, maar soms is het ook nodig om een monteur langs te laten komen om het probleem op te lossen. Hieronder vertellen we je meer over de meest voorkomende oorzaken van een te lage druk in de cv-ketel. 

Oorzaken van een te lage druk in de cv ketel

Oorzaken van een te lage druk in de cv ketel

Er zijn verschillende oorzaken te noemen voor een (te) lage druk in je ketel. Zo kan het zijn dat tijdens het verwarmen water verloren gaat. Dit is is een veelvoorkomende oorzaak. In dit geval kun je de cv ketel bijvullen om het probleem op te lossen.

Soms is er helaas meer aan de hand, waardoor het lastiger wordt om het probleem zelf op te lossen. Zo kan het zijn dat er een lekkage is ontstaan, waardoor er veel water verloren gaat. Dit water loopt meestal weg in het verwarmingssysteem, waardoor de druk in de ketel afneemt. Dit is een vervelend probleem. Een lekkage is namelijk niet altijd met het blote oog te zien, waardoor je vaak (te) laat een lekkage herkent. Ook kan een defect expansievat zorgen voor een lagere druk in de cv ketel. Het expansievat zorgt er namelijk voor dat drukverschillen worden opgevangen. Wanneer er een defect is in dit vat, worden deze verschillen niet meer opgevangen. Ook hierdoor kan er een lage druk in de ketel ontstaan.

Gevaren lage druk cv ketel

Gelukkig is een (te) lage druk in de ketel in de meeste gevallen niet gevaarlijk. Wél is het zo dat de ketel het water niet goed meer kan rondpompen, waardoor de ketel eigenlijk zijn werk niet meer goed kan doen. Wanneer de druk écht heel laag is, bijvoorbeeld minder dan 1 bar, kan de pomp zelfs beschadigen. Dit brengt vaak hoge reparatiekosten met zich mee. Het is dus belangrijk om de druk in de ketel snel weer op pijl te brengen om onnodige reparaties te kunnen voorkomen. 

Lage druk cv ketel oplossen

Lage druk cv ketel oplossen

Je kunt een te lage druk in de cv ketel oplossen door de cv ketel bij te vullen. In de meeste gevallen is het probleem dan opgelost. Wel is het belangrijk om te kijken hoe vaak je de ketel bij moet vullen. Is de druk van de cv ketel steeds laag? Dan is de kans groot dat er een lekkage is ontstaan. In dit geval is het belangrijk om contact op te nemen met een monteur, zodat hij of zij het probleem zo snel mogelijk op kan lossen. Hierdoor voorkom je onnodige schade aan je cv-ketel en daarmee ook onnodige kosten.

Wij hopen dat je probleem met de bovenstaande informatie is opgelost. Kom je er zelf niet helemaal uit? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze experts. Zij staan altijd voor je klaar en zullen je zo snel mogelijk proberen te helpen bij het oplossen van het probleem.

Niet opgelost?

Probleem niet opgelost?

Dat is vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte oplossing voor jouw probleem.

Vrijblijvend een offerte aanvragen