Logo CV in een dag

Intergas Kompakt HRE storing oplossen

Een Intergas Kompakt HRE storing is erg vervelend. Je wilt natuurlijk zonder moeite kunnen genieten van je Intergas CV-ketel. In sommige gevallen is een Intergas storing gemakkelijk op te lossen, terwijl er bij andere storingen een monteur aan te pas moet komen. Het is dus belangrijk om mogelijke oorzaken snel op te sporen en op te lossen.

In dit artikel helpen we je bij het oplossen van een Intergas Kompakt HRE storing. Aangezien wij deze ketel aanbieden op onze website, weten onze experts alles over deze ketel. Onze experts hebben daarom de meest voorkomende foutcodes voor je op een rijtje gezet. Wij hopen dat je aan de hand van dit artikel de Intergas Kompakt HR storing gemakkelijk kunt oplossen, zodat jij snel weer kunt genieten van je ketel. In dit artikel lees je niet alleen alles over de Intergas foutcodes, maar we hebben ook de handleiding van deze ketel bijgevoegd. Wanneer de storingscode niet in het artikel staat, kun je altijd nog even een kijkje nemen in de handleiding.

Wat is Intergas?

Intergas is al meer dan 50 jaar marktleider op het gebied van CV-ketels. Doordat zij al jarenlang actief zijn in deze markt, weten ze elke ketel weer te perfectioneren. Hierdoor worden de ketels van Intergas niet alleen kleiner van formaat, maar ook een stuk zuiniger.

Intergas Kompakt HRE storing

Intergas Kompakt HRE storing

Het is tijd om de meest voorkomende codes voor je op een rij te zetten. We maken hierbij gebruik van een numerieke volgorde, zodat jij de foutcode zo snel mogelijk kunt vinden.

Intergas Kompakt HR storing 1

Zie je een Intergas code 1 op het display van de ketel? Dan wordt het toestel te warm. In de meeste gevallen is er onvoldoende doorstroming, waardoor de temperatuur van de ketel te hoog wordt. Door een hoge temperatuur, kan de ketel niet meer optimaal werken. Een ketel kan ook verstopt raken, waardoor er onvoldoende doorstroming is.

Intergas storing 1 kun je vaak oplossen door de kranen van de radiatoren open te zetten en de centrale verwarming te ontluchten. Je dient trouwens niet alleen de radiatoren, maar ook de ketel zelf te ontluchten. Wij hebben ook een artikel geschreven over het ontluchten van radiatoren. In de handleiding van Intergas lees je hoe je een CV-ketel kunt ontluchten.

Ook kan de druk in de ketel te laag zijn. Een te lage druk zorgt ervoor dat de cv installatie niet meer optimaal werkt. Wij hebben recentelijk een artikel geschreven over het ontluchten van de ketel. Ook in de handleiding van Intergas lees je meer over dit probleem.

Intergas Kompakt HRE storing 4

Intergas code 4 is is een vervelende foutcode om te krijgen op je CV-ketel. Wanneer deze foutcode op het display verschijnt, werkt de brander van de ketel niet naar behoren. In de meeste gevallen ontsteekt de brander niet, waardoor de ketel zijn werk niet meer kan doen.

Een gaskraan kan stoppen met ontsteken wanneer de gaskraan is dichtgedraaid. Controleer of de gaskraan open of dicht staat.

Staat de gaskraan wél open? Dan is het belangrijk om een afspraak te maken met een monteur om het probleem zo snel mogelijk te lossen. Het is namelijk erg lastig om deze Intergas Kompakt HRE storing zelf op te lossen.

Intergas Kompakt HRE storing

Intergas Kompakt HRE storing 5

Wanneer je de Intergas Kompakt HRE melding 5 ziet verschijnen op het scherm is er iets vervelends aan de hand. Deze code geeft namelijk aan dat er momenteel een detectiefout is.

Intergas code 5 kun je zelf niet oplossen, omdat het probleem veel verschillende oorzaken kan hebben. Wanneer je storing 5 op je Intergas ketel ziet verschijnen raden wij aan om een monteur in te schakelen.

Storing Intergas Kompakt HR 6

Ook melding 6 geeft aan dat er momenteel een detectiefout is. Wij raden het af om deze melding zelf op te lossen. Ontvang je deze code? Neem dan contact met ons op. Onze experts zullen het probleem zo snel mogelijk voor je oplossen.

Onze service

Heb jij last van een cv ketel storing en kun je het probleem zelf niet oplossen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. CV in een dag helpt je namelijk bij een storing aan uw CV. Kijk voor meer informatie op onze reparatie-pagina of neem meteen contact met ons op.

Niet opgelost?

Probleem niet opgelost?

Dat is vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte oplossing voor jouw probleem.

Vrijblijvend een offerte aanvragen