Logo CV in een dag

Wat is een hybride CV-ketel?

De gasprijzen zijn duur en daarom zijn veel mensen naar op zoek naar een goedkope en duurzame manier om toch van de warmte in huis te kunnen genieten. Veel mensen kiezen tegenwoordig dan ook voor een hybride cv ketel, maar wat is een hybride cv-ketel precies? Dat gaan we jou in dit artikel haarfijn uitleggen. Daarnaast vertellen we je wat de voor- en nadelen zijn van zo’n hybride systeem.

Wat is een hybride CV-ketel?

Een hybride cv ketel maakt deel uit van een hybride verwarmingssysteem. Bij een hybride verwarmingssysteem verwarmt de CV ketel jouw woning in combinatie met een hybride waterpomp. Deze warmtepomp zal de ketel, qua verwarming, grotendeels overnemen. Zo is bekend dat een hybride warmtepomp de cv ketel soms wel tot 95 % over kan nemen. De cv-ketel zal in de meeste gevallen alleen de keuken en de badkamer nog verwarmen. De CV-ketel zal alleen extra werk verrichten wanneer de buitentemperatuur rond het vriespunt ligt.

De warmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht en van elektriciteit om jouw huis te kunnen verwarmen. Een hybride warmtepomp maakt dus geen gebruik gebruik van aardgas, waardoor je flink kunt gaan besparen. Voor met het oog op de toekomst en op het milieu is dit een interessante technologie die in steeds meer huishoudens zal worden toegepast.

Wat is een hybride CV-ketel?

Wat zijn de voordelen van een hybride cv ketel?

Gebruik maken van een hybride verwarmingssysteem kent ontzettend veel voordelen. Door gebruik te maken van een hybride systeem bespaar je flink op je gasgebruik en draag je een steentje bij aan het milieu, maar dat zijn niet de enige voordelen van dit systeem.

Zo kun je jouw huidige gewoon CV-ketel behouden. Deze hoeft dus niet vervangen te worden. Daarnaast zal de levensduur van de ketel langer worden, omdat de waterpomp een groot deel van de functies overneemt. Ook kun je de huidige leidingen en radiatoren gewoon blijven gebruiken. Er zijn dus geen ingewikkelde installaties en verbouwingen nodig om gebruik te kunnen maken van een hybride verwarmingssysteem.

Een ander groot voordeel van een hybride systeem is dat deze erg slim is. Het systeem kiest namelijk altijd zelf wat de slimste en meest rendabele manier van verwarmen is. Zo kijkt een slim systeem niet alleen naar de buitentemperatuur, maar ook naar jouw voorkeur en de huidige energieprijzen. Zo weet je zeker dat je huis op de meest rendabele manier wordt verwarmt.

Daarnaast krijg je ook steun vanuit de overheid om gebruik te maken van zo’n slim systeem. Je kunt namelijk subsidie krijgen wanneer je gebruik wilt gaan maken van een hybride verwarmingssysteem.

Wat zijn de nadelen van een hybride cv ketel?

Elk nadeel heeft zijn voordeel en dat is ook bij een hybride verwarmingssysteem het geval. Het grote nadeel zit ‘m vooral in de kosten van het systeem. Je hebt niet alleen 2 verschillende systemen nodig (CV-ketel en een warmtepomp), maar deze dienen ook onderhouden te worden. Deze kosten kunnen hoog oplopen. Je zult dus voor jezelf goed moeten beslissen of het voor jouw rendabel genoeg is om gebruik te maken van een hybride systeem.

En? Ga jij in de toekomst gebruik maken van een hybride verwarmingssysteem? Wij zijn benieuwd!

Niet opgelost?

Probleem niet opgelost?

Dat is vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte oplossing voor jouw probleem.

Vrijblijvend een offerte aanvragen