Logo CV in een dag

Condensafvoer cv ketel verstopt? Dit is de oplossing!

Is de condensafvoer van je (HR) ketel verstopt? Dat is erg vervelend. Hierdoor loopt het water niet meer weer richting de leidingen en kan er ook een lekkage ontstaan. Het is daarom belangrijk om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen om verdere schade aan de ketel te voorkomen.

Geen paniek! In dit artikel vertellen we je precies hoe je een verstopte condensafvoer van de cv ketel op kunt lossen, zodat de ketel zo snel mogelijk weer naar behoren gaat werken.

Kom je er na het lezen van dit artikel nog niet helemaal uit? Dan dan zo snel mogelijk contact met ons op. Onze experts helpen je graag.

Condensafvoer cv ketel verstopt: hoe kan dat?

Wanneer de afvoer van je CV-ketel dreigt te verstoppen, merk je daar in het begin erg weinig van. Vaak zie je dat de problemen langzaam beginnen te ontstaan. Je krijgt bijvoorbeeld foutmeldingen te zien op je ketel, de cv-ketel begint te stinken of je krijgt last van lekkage, maar hoe kan dat dan precies?

Een condensafvoer die verstopt zit kan een aantal verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen is kalkaanslag de boosdoener. Wanneer kalk zich begint te verspreiden in het leidingwerk ontstaat er een ontstopping. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat de afvoer niet op de juiste manier gemonteerd is, waardoor een ontstopping kan ontstaan.

Ook wanneer er niet voldoende doorstroming is kan er een verstopping ontstaan. Het vuil in de leidingen spoelt daardoor niet weg, waardoor het vuil hard kan worden en de leiding kan verstoppen.

Een verstopte condensafvoer is heel erg vervelend en vaak merk je pas veel te laat dat de leidingen verstopt zijn. Hierdoor moet je soms dure reparaties uit laten voeren. Gelukkig kun je een verstopte condensafvoer voorkomen, zodat jij een verstopping altijd de baas bent.

Condensafvoer cv ketel verstopt

De oplossing voor een verstopte afvoer

Er zijn een aantal dingen die je kunt om een verstopte afvoer te verhelpen. Wanneer je op dit moment last hebt van een verstopte afvoer is het verstandig om eens grondig te kijken naar de sifon van de ketel. Een sifon kan erg gemakkelijk verstopt raken, maar deze is gelukkig ook gemakkelijk schoon te maken.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal middeltjes die je kunt gebruiken om een verstopping te voorkomen. Zo wordt soda of azijn vaak gebruikt om een verstopte afvoer te verhelpen. Meng deze middeltjes met een beetje water en laat het door de leiding lopen. In de meeste gevallen zal de afvoer weer naar behoren werken.

Werkt de bovenstaande oplossing niet? Dan kun je er ook voor kiezen om speciale condensafvoer reiniger te gebruiken. Dit middel zal er in de meeste gevallen voor zorgen dat de afvoer weer functioneert.

Een verstopping voorkomen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen en dat geldt ook zeker voor een verstopte condensafvoer. Om verstoppingen in de toekomst te voorkomen raden wij aan om 1 keer per 6 maanden azijn door de leidingen te laten lopen. Azijn zal er voor zorgen dat vuil oplost, waardoor de kans op een verstopping tot een minimum wordt beperkt. Hierdoor verleng je niet alleen de levensduur van je ketel, maar voorkom je ook onnodig hoge kosten in de toekomst.

Wij hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het oplossen van je probleem. Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Onze experts zullen er alles aan doen om jouw probleem zo snel mogelijk op te lossen!

Niet opgelost?

Probleem niet opgelost?

Dat is vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte oplossing voor jouw probleem.

Vrijblijvend een offerte aanvragen