Logo CV in een dag

Stank uit cv ketel: wat te doen wanneer je cv-ketels stinkt?

Komt er stank uit je cv ketel? Dit is niet alleen vervelend, maar een stinkende CV-ketel kan ook nog eens gevaarlijk zijn. Het is daarom erg belangrijk om de lucht goed te identificeren. Hierdoor kun je gemakkelijker vaststellen wat de oorzaak kan zijn van de stank uit je cv ketel. Heb je bijvoorbeeld je cv ketel verplaatst naar zolder? Dan is het al helemaal gevaarlijk! Hierdoor zal je de geur minder snel waarnemen.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen wanneer je cv ketel stinkt. Wees echter altijd voorzichtig bij het oplossen van dit soort problemen. CV ketels kunnen kwetsbaar zijn, waardoor er juist meer problemen kunnen ontstaan. Schakel bij twijfel dan ook altijd een expert in om je te helpen.

Waarom een cv-ketel stinkt en wat de stank veroorzaakt lees je in dit artikel.

YouTube player

Waarom stinkt de cv ketel?

  • Lekkend water uit de ketel
  • Een kapot onderdeel, zoals de sifon
  • Een slechte of verkeerde aansluiting,

Rioollucht uit CV-ketel

Het is echter wel belangrijk om de geur te herkennen. Verschillende typen soorten geurtjes kunnen namelijk veel zeggen over hetgeen dat de stank veroorzaakt. Zo kan lekkend water vaak een muffe geur geven, terwijl een verkeerde of slechte aansluiting op het riool een rioollucht veroorzaakt.

Een lekkende cv ketel kun je vaak oplossen door een nieuwe ontluchter te plaatsen. Wanneer er een rioollucht aanwezig is, is het verstandig om te kijken of de cv-ketel goed is aangesloten op de riolering.

Zure stank uit de cv ketel

Zure stank uit de cv ketel

Ook kun je zuurdere geuren ervaren. Dit kan meerdere oorzaken hebben, maar in de meeste gevallen gaat het hier om de sifon die het heeft begeven. Een sifon is als het ware een stankafsluiter die er voor zorgt dat er geen nare luchtjes ontstaan. Dit maakt een sifon mogelijk door water vast te houden, waardoor er geen nare geurtjes kunnen ontstaan. Wanneer een sifon niet meer optimaal werkt, kunnen er nare geurtjes ontstaan. In de meeste gevallen is deze geur zuur, waardoor deze gemakkelijk te herkennen is.

CV ketel ruikt naar gas of naar rotte eieren

Wanneer er een gaslucht ontstaat wordt de situatie echter een stuk gevaarlijker. Een gaslucht of een lucht van rotte eieren kan duiden op koolmonoxide of een gaslek. Het is onverantwoord om hier zelf mee aan de slag te gaan.

In dit geval raden wij dan ook aan om afstand te nemen van je cv ketel, alle ramen en deuren geopend te houden en zo snel mogelijk hulp in te schakelen.

Wij raden altijd aan om een koolmonoxide melder te plaatsen in de ruimte van de geïnstalleerd cv ketel. Koolmonoxide kan de mens namelijk niet waarnemen, waardoor het levensgevaarlijk kan zijn wanneer er koolmonoxide wordt verspreidt.

Stank uit cv-ketel voorkomen

Een stinkende cv ketel kan iedereen overkomen. Toch kun je een stinkende cv-ketel verhelpen door de ketel regelmatig te laten onderhouden. Ook is het aan te raden om een nieuwe cv ketel aan te laten sluiten door vakmensen. Hierdoor weet je zeker dat de ketel goed is aangesloten op leidingen en afvoeringen.

Hulp bij stank uit cv ketel

Kun je het probleem zelf niet oplossen en zoek je hulp? Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze experts zullen je telefonisch proberen te helpen om het probleem op te lossen. Lukt dit niet? Dan kun je er zelf voor kiezen om één van onze monteurs langs te laten komen. Zij zullen je helpen om een cv ketel die stinkt te verhelpen.

Wil je meer weten over cv ketels? Lees hier onze andere artikelen

Niet opgelost?

Probleem niet opgelost?

Dat is vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte oplossing voor jouw probleem.

Vrijblijvend een offerte aanvragen