Logo CV in een dag

CV ketel wel warm water, maar geen verwarming

Geeft je cv ketel wel warm water, maar geen verwarming? Dat kan erg vervelend zijn. Vooral in de winterperiode is het wenselijk om de verwarming aan te kunnen zetten. Wanneer er wel warm water is, maar geen verwarming mogelijk is, is dit vaak een teken dat er iets mis is met je cv ketel.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om dit probleem op te lossen, zodat jij snel de verwarming weer aan kunt draaien. Je wilt toch tijdens de wintermaanden niet in de kou zitten? 

Kom je er zelf toch niet helemaal uit? Ook dat is geen probleem! Onze monteurs staan altijd voor je klaar om je te helpen. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze experts zullen je telefonisch proberen te helpen.

Is het probleem dan nog niet opgelost? Dan kun je ervoor kiezen om één van onze monteurs op bezoek te laten komen. Zij zullen je helpen bij het oplossen van je probleem.

Geen verwarming wel warm water: 5 tips

Geen verwarming wel warm water: 5 tips

Staat je thermostaat wel aan?

Het klinkt misschien een beetje flauw, maar het komst best vaak voor dat de thermostaat niet aan staat. Hierdoor kun je problemen ervaren met je verwarming, terwijl je tóch warm water krijgt. Kijk dus goed of de thermostaat daadwerkelijk geactiveerd is. Vaak is er een display aanwezig op een thermostaat. Probeer een aantal knoppen te gebruiken op de thermostaat om te kijken of het scherm opheldert.

Is dit niet het geval? Dan is er een grote kans dat de batterijen in de thermostaat leeg zijn, waardoor deze de verwarming niet op de goede manier kan aansturen. Demonteer de thermostaat en plaats, wanneer nodig, nieuwe batterijen. 

Wel warm water? Staan je radiatorkranen dan wel open?

Voor een optimale werking van de thermostaat is het belangrijk dat de radiatorkranen geopend zijn. Wanneer dit niet het geval is, kun je problemen ervaren met de verwarming. Kijk dus goed of de radiatorkranen in je huis geopend zijn. Is dit niet het geval? Zet de radiatorkranen dan open en wacht een tijdje. In de meest gevallen zal de verwarming gewoon weer werken. 

Werkt de verwarming nog niet, maar heb je wel warm water? Lees dan vooral even verder!

Verhoog de temperatuur om de verwarming te laten werken

In sommige gevallen kan het zijn dat de thermostaat niet op een juiste manier aanslaat. Hierdoor kun je problemen krijgen met je verwarming, terwijl je wel gewoon warm water hebt. Gelukkig is dit probleem gemakkelijk op te lossen door de temperatuur omhoog te schroeven. Dit kun je uiteraard doen bij je thermostaat.

In de meeste gevallen zul je merken dat de verwarming weer begint te werken. Heeft dit het probleem echter nog steeds niet opgelost? Dan staan er nog 2 mogelijke oplossingen voor je klaar!

Reset je cv ketel

Wanneer de bovenstaande tips niet hebben geholpen, kan het resetten van je cv ketel de oplossing zijn! Er kan een kleine technische storing zijn, waardoor je problemen krijgt met je verwarming. De meeste cv-ketels kun je resetten door een bepaalde toetscombinatie in te drukken. Deze combinatie kun je vinden in de handleiding van de cv ketel.

Haal nooit de cv ketel van de stroom om deze vervolgens weer aan te sluiten. Dit kan leiden tot meer storingen en dat willen we ten allen tijden voorkomen.

Schakel hulp in

Hebben de bovenstaande tips je niet geholpen bij de problemen met je verwarming? Dat is vervelend! In dit geval raden wij aan om hier hulp bij in te schakelen. Onze monteurs staan altijd voor je klaar!

Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze expert zullen je telefonisch proberen te helpen bij het oplossen van het probleem. Wordt het probleem niet opgelost? Dan is het mogelijk om een afspraak te maken met één van onze monteurs. Zo kan jij snel weer genieten van een goed werkende verwarming in de wintermaanden!

Niet opgelost?

Probleem niet opgelost?

Dat is vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte oplossing voor jouw probleem.

Vrijblijvend een offerte aanvragen