Logo CV in een dag

CV ketel verplaatsen: tips voor het verplaatsen van je cv-ketel

Je CV ketel verplaatsen: het is een wens van veel mensen. Misschien hangt je huidige cv-ketel op een onhandige plek, waardoor hij je in de weg zit. Ook kan het zo zijn dat je de cv ketel wilt verplaatsen, omdat deze zichtbaar is en je dit lelijk vindt. Ook kan het verplaatsen van je cv ketel een veiligheidsoverweging zijn. Kortom: er zijn genoeg redenen te bedenken om je cv ketel te verplaatsen. Maar wat is de prijs van het verplaatsen van de ketel? En waar kun je de cv ketel dan wél positioneren?

In dit artikel lees je hoe de ketel verplaatst kan worden, wat een goede plek kan zijn om hem te plaatsen en wat de kosten zijn van het verplaatsen van de cv ketel.

De CV verplaatsen

Wil jij je cv ketel verplaatsen? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten! Zo raden wij af om zelf een ketel te verplaatsen. Ga dus zelf niet aan de slag met het verplaatsen. Dit is gevaarlijk, omdat er bij het verbranden van gassen schadelijke stoffen ontstaan. Wij raden dus altijd aan om een expert in te schakelen wanneer je de cv-ketel wilt gaan verplaatsen. Ook wij kunnen je helpen. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.

Ook zul je de afweging moeten maken of je je huidige ketel wilt verplaatsen of dat je graag een nieuwe aan wilt schaffen. In onze shop zie je welke cv ketels wij op dit moment leveren.

Daarnaast is het belangrijk om na te denken waar de ketel precies moet hangen. Er is geen beste plek waar je een cv ketel op moet hangen, maar er zijn een paar veelvoorkomende plekken. Het is wel belangrijk dat de ketel bereikbaar blijft, zodat een monteur de cv ketel kan bereiken wanneer er iets mis blijkt te zijn. Houd hier dus rekening mee!

De meest voorkomende plekken voor cv ketels zijn:

  • De zolder
  • De garage
  • De (bij)keuken

Welke plek het meest geschikt is voor jou? Dat lees je hieronder!

CV ketel verplaatsen naar zolder

CV ketel verplaatsen naar zolder

De zolder is de meestvoorkomende plek voor cv ketels. Een ketel genereert rookgassen. Deze gassen kunnen kunnen eenvoudig via de pijp afgevoerd worden. Ook is het verplaatsen van de cv-ketel naar zolder populair, omdat er simpelweg meer ruimte is op de gemiddelde zolder. Hierdoor heb je voldoende ruimte om de ketel op te hangen én hangt hij niet in het zicht. Daarnaast ben je natuurlijk vaak van je cv ketel verwijdert en dit brengt weer voordelen wat betreft veiligheid met zich mee.

Uiteraard zijn er ook een aantal nadelen te benoemen bij het verplaatsen van je cv ketel naar zolder. Wanneer er iets mis is met de ketel, heb je dit minder snel door. Een stinkende cv ketel valt bijvoorbeeld minder snel op en dit kan vervelend zijn. Daarnaast wordt de afstand tussen de ketels en de douche en kranen groter. Hierdoor kan het langer duren voordat je warm water binnenkrijgt. Dit is een afweging die je zelf zult moeten maken. Uiteraard kunnen onze experts je ook helpen bij het maken van de juiste keuze.

Heb je ruimte op zolder? Dan is het zeker aan te raden om je cv ketel te verplaatsen naar zolder!

CV-ketel verplaatsen naar de garage

CV-ketel verplaatsen naar de garage

Een andere veelvoorkomende plek voor een cv ketel is de garage. Deze oplossing is echter niet voor iedereen geschikt. De afstand tussen de garage en de aansluitingen mogen namelijk niet te lang zijn. Dit is dus iets om rekening mee te houden.

Wanneer de afstand wat kleiner is, kan het zeker verstandig zijn om de ketel in de garage op te hangen. Hij hangt binnenshuis uit het zicht, waardoor je niet steeds tegen je ketel aan hoeft te kijken. Daarnaast is via de garage gemakkelijk een rookgasafvoer te regelen via het dak, waardoor schadelijke stoffen op een veilige manier je huis verlaten. Ook kun je de cv ketel gemakkelijk bereiken, waardoor je snel en gemakkelijk kunt ingrijpen wanneer er iets mis blijkt te zijn met de ketel.

Ook hier geldt dat je minder snel problemen zal waarnemen. Een stinkende ketel valt in de garage gewoon minder op. Ook hier is de afstand tussen de ketel en de kranen groter, waardoor het langer kan duren totdat je warm water uit de kraan of douche krijgt.

CV ketel verplaatsen naar de keuken of bijkeuken

CV ketel verplaatsen naar de keuken of bijkeuken

Door de compactheid van recente ketels wordt het steeds vaker mogelijk om de ketel in de keuken of bijkeuken te plaatsen. Hierdoor is de ketel minder storend en kun je de ketel altijd snel bereiken.

Daarnaast kun je sneller problemen waarnemen, zoals een stinkende cv ketel. Ook zal je eerder warm water gaan ontvangen, omdat de afstand tussen de ketel en de kranen kleiner is. Je kunt overigens een cv ketel in de bijkeuken mooi wegwerken in bijvoorbeeld een kast, waardoor de ketel in ieder geval uit het zicht is.

Wat wel belangrijk is, is dat de monteur de ketel ten allen tijden kan bereiken. Bouw je cv ketel dus niet helemaal in. Hierdoor kunnen er problemen ontstaan bij een eventuele reparatie. Daarnaast wordt een cv-ketel warm en kan deze hierdoor zijn warmte niet kwijt.

Kosten cv verplaatsen

Wat kost een cv ketel verplaatsen? De prijs van het verplaatsen van de ketel kunnen behoorlijk wisselen. De kosten zijn vooral afhankelijk van de werkzaamheden die een monteur moet verrichten. Bij ons kom je gelukkig nooit voor verrassingen te staan!

Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen via de mail, telefoon of WhatsApp. Onze experts zullen je alles vertellen over het verplaatsen van de cv ketel en zullen je alles vertellen over de kosten van een cv verplaatsen. Zo kom jij nooit voor verrassingen te staan!

En, waar hang jij je cv ketel op? Wij hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het maken van de juiste keuze!

Hier lees je onze andere artikelen

Niet opgelost?

Probleem niet opgelost?

Dat is vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte oplossing voor jouw probleem.

Vrijblijvend een offerte aanvragen