Logo CV in een dag

Ontluchten van vloerverwarming: zo doe je dat!

Vloerverwarming is enorm populair. Het biedt veel voordelen ten opzichte van de traditionele radiatoren. Zo kun je lekker met sokken door het huis lopen en zorgt het voor een betere warmteverdeling. Daarnaast is het gebruiken van een vloerverwarming duurzamer dan het gebruiken van de traditionele radiatoren. Wanneer moet je een vloerverwarming ontluchten? En hoe doe je dat? In dit artikel geven wij antwoord op deze vragen.

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming is een verwarmingssysteem dat de warmte via de vloer in een ruimte verspreidt. Het voordeel van vloerverwarming is dat je lekker met sokken door het huis kunt lopen. Omdat de warmte via de vloer wordt verspreid, is er ook minder kans op tocht. Vloerverwarming werkt overigens niet alleen met water, maar ook elektrische systemen zijn mogelijk.

Wanneer moet je een vloerverwarming ontluchten?

Wanneer moet je een vloerverwarming ontluchten?

Een vloerverwarming moet ontlucht worden wanneer er lucht in het systeem zit. Wanneer er lucht in het systeem zit, kan de vloerverwarming niet optimaal werken. Hierdoor kan de verwarming bijvoorbeeld minder snel warm worden of gaat het systeem minder zuinig werken. Wanneer je merkt dat de vloerverwarming minder goed werkt, is het dus verstandig om te kijken of je de vloerverwarming moet ontluchten, maar hoe doe je dat?

Om een vloerverwarming te ontluchten, moet je een aantal stappen volgen. Allereerst moet je de pomp van de vloerverwarming uitschakelen. Wacht tot het water uit de kraan is gelopen en sluit dan de kraan weer . Wanneer het water uit de kraan is gelopen, zal er lucht in het systeem zitten. Wanneer je de kraan opnieuw openzet, kan de lucht ontsnappen. Wacht tot alle lucht uit het systeem is ontsnapt en sluit dan de kraan weer. Vergeet niet hierbij niet om de ontluchtingssleutel te gebruiken.

Tip: zorg er altijd voor dat je een doekje bij de hand hebt. Bij het openen van het ontluchtingsventiel zal er namelijk water uitkomen.

Zet vervolgens het water weer aan en controleer of de vloerverwarming weer optimaal werkt. Wanneer er nog steeds lucht in het systeem zit, is het verstandig om contact op te nemen met een vakman.

Het is dus verstandig om je vloerverwarming regelmatig te controleren en wanneer nodig, te ontluchten. Wacht niet te lang met het ontluchten van je vloerverwarming, want dan kan er schade ontstaan aan het systeem. Wanneer je merkt dat de vloerverwarming minder goed werkt, kun je dus het beste direct actie ondernemen. Wij hopen dat je met behulp van deze tips eenvoudig zelf je vloerverwarming kunt ontluchten. Wanneer je er toch niet uitkomt, is het verstandig om contact met ons op te nemen.

Hoe vaak moet je vloerverwarming ontluchten?

Het is verstandig om je vloerverwarming minimaal één keer per jaar te ontluchten. Wanneer je regelmatig gebruik maakt van de vloerverwarming, kan het zijn dat je vaker moet ontluchten. Wanneer je merkt dat de verwarming niet goed werkt of niet snel warm wordt, is het dus ook verstandig om meteen te kijken of er lucht in het systeem zit. Wacht niet te lang met het ontluchten van je vloerverwarming, want dan kan er schade ontstaan aan het systeem.

Vloerverwarming aan laten leggen door CV in een dag

Bij CV in een dag leggen ze ook vloerverwarming aan bij de mensen thuis. Wanneer je interesse hebt in het laten aanleggen van een vloerverwarming, kun je contact met ons opnemen. Wij helpen je dan graag verder! Wanneer je een nieuwe woning gaat betrekken, is het ook mogelijk om direct vloerverwarming door ons te laten aanleggen. Zo ben je direct verzekerd van optimaal wooncomfort en hoef je niet zelf te klussen! Daarnaast kun je ook bij ons terecht voor het onderhouden van je vloerverwarming.

Niet opgelost?

Probleem niet opgelost?

Dat is vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte oplossing voor jouw probleem.

Vrijblijvend een offerte aanvragen