Logo CV in een dag

Verwarming reageert niet op thermostaat: oorzaak & oplossing

Wanneer het verwarmingssysteem niet reageert op de thermostaat, kan dit een zeer vervelend probleem zijn. In dit artikel vertellen we je wat de mogelijke oorzaken zijn van dit probleem en hoe je dit kunt oplossen. Houd er rekening mee dat er verschillende mogelijke oorzaken van dit probleem zijn, dus het is belangrijk dat je wat speurwerk verricht voordat je het probleem probeert op te lossen. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, staat CV in een dag klaar om je te helpe! Wij leveren de meeste CV ketels binnen 24 uur, maar we leveren daarnaast ook (slimme) thermostaten.

De oorzaak waarom de verwarming niet op de thermostaat reageert

De oorzaak waarom de verwarming niet op de thermostaat reageert

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor een verwarming die niet (meer) reageert op de thermostaat. Wij hebben de drie meest voorkomende oorzaken voor je op een rijtje gezet.

  • De eerste en meest voorkomende oorzaak is een probleem met de thermostaat zelf. Het kan zijn dat de thermostaat niet goed werkt of dat deze niet goed is ingesteld. Je kunt dit eenvoudig controleren door op het display van de thermostaat te kijken. Kijk goed of er een foutcode op de thermostaat verschijnt en of de thermostaat zelf nog te bedienen is. Lijkt de thermostaat naar behoren te werken? Dan gaan we op zoek naar een andere oorzaak voor dit probleem.

  • De tweede mogelijkheid is dat er een probleem is met de cv-ketel. Dit kan zijn omdat de ketel ontkalkt moet worden of omdat er een lek in het systeem zit. In beide gevallen is het aan te raden om een CV in een dag te bellen voor hulp, zodat wij het probleem zo snel mogelijk voor je kunnen verhelpen.

  • De derde mogelijkheid is dat er een probleem is met het verwarmingssysteem zelf. Dit kan komen doordat de leidingen niet goed geïsoleerd zijn of doordat er ergens in het systeem een verstopping zit. Als je het vermoeden hebt dat dit het geval is, kun je het beste een professionele verwarmingsmonteur bellen om er naar te kijken en het probleem voor je op te lossen. Wij kunnen je daar overigens ook bij helpen.
Verwarming reageert niet op thermostaat: de oplossing

Verwarming reageert niet op thermostaat: de oplossing

Als uw verwarmingssysteem niet reageert op de thermostaat, dan is het belangrijk om uit te zoeken wat de oorzaak van dit probleem is. Zoals we hebben uitgelegd, kan dit verschillende oorzaken hebben. Als je de oorzaak van het probleem hebt gevonden, kun je op zoek gaan naar een oplossing.

Als de thermostaat zelf de oorzaak van het probleem blijkt te zijn, dan kun je proberen deze te vervangen door een nieuw exemplaar. Je kunt een nieuwe thermostaat kopen bij CV in een dag of bij een bouwmarkt. Als je niet zeker weet hoe je de thermostaat moet vervangen, is ons advies om een professionele verwarmingsmonteur in te schakelen om dit voor je te doen. Op die manier weet je zeker dat het goed gebeurt en dat de nieuwe thermostaat correct is geïnstalleerd.

Als de ketel de oorzaak is van het probleem, dan kun je deze het beste ontkalken of laten repareren door een vakman. Zoals we al eerder zeiden, kan CV in een dag je daarbij helpen. Wij staan altijd voor je klaar om een kijkje te komen nemen, zodat wij het probleem zo snel mogelijk voor je kunnen oplossen.

Als blijkt dat er een probleem is met het verwarmingssysteem zelf, dan kun je het beste een professionele verwarmingsmonteur bellen om er even naar te kijken en het probleem voor je op te lossen.

Bij CV in een dag staan wij altijd voor je klaar om je te helpen met jouw centrale verwarmingsproblemen. Dus als je een probleem hebt met het verwarmingssysteem, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder!

Heb je een vraag over deze blogpost of wil je meer weten over CV in een dag? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Niet opgelost?

Probleem niet opgelost?

Dat is vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte oplossing voor jouw probleem.

Vrijblijvend een offerte aanvragen