Logo CV in een dag

Vaillant Ecotec Plus storingscodes: zo los je ze op!

Vaillant Ecotec Plus cv ketels kunnen verschillende storingcodes geven. Deze storingcodes betekenen dat er iets mis is met je cv ketel. Dat is natuurlijk ontzettend vervelend, want je cv ketel is erg belangrijk in je woning. Gelukkig kun je een aantal storingen zelf oplossen. In dit artikel lees je alles over de storingscodes die op de Vaillant Ecotec Plus cv ketel kunnen verschijnen. We vertellen wat de codes betekenen en geven tips om de storingen op te lossen. Wij hopen dat de storingscode, na het lezen van dit artikel, als sneeuw voor de zon zal verdwijnen!

Vaillant Ecotec Plus storingscodes:

Waarom krijg ik een foutcode te zien op de Vaillant Ecotec Plus?

Alle Cv-ketels beschikken over zogenoemde storingscodes. Deze codes kunnen verschijnen wanneer er iets mis is met de cv-ketel. Vaillant storingscodes hebben een bepaalde betekenis en kunnen je helpen om de oorzaak van de storing te achterhalen. Als je weet wat de code betekent, is het vaak makkelijker om het probleem op te lossen.

Wat is de meest voorkomende oorzaak van deze storingen?

Iedereen kan te maken krijgen met foutcodes, maar er zijn gelukkig wel een aantal dingen die je kunt doen om de kans op deze storingen te kunnen reduceren. Hieronder vind je de meest voorkomende oorzaken van deze storingen. Zo raden wij bijvoorbeeld aan om de ketel regelmatig te laten onderhouden. Door de ketel regelmatig te laten onderhouden , kunnen eventuele problemen snel worden opgelost. Ook kan het helpen om de thermostaat regelmatig te controleren en bij te stellen.

CV ketel onderhoud

Veel voorkomende storingscodes op de Vaillant Ecotec Plus

Het is tijd om de Vaillant storingscodes eens onder de loep te nemen.

Foutcode F.022

De F.022 foutcode kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat er te weinig water in de ketel zit of kan het zijn dat de waterdruk in de ketel te laag is. Wanneer er te weinig water in een cv-ketel zit, kan de ketel niet goed zijn werk doen. In dit geval is het dan ook raadzaam om de ketel bij te vullen. Gelukkig hebben wij een artikel geschreven over het bijvullen van de Cv-ketel, wel zo makkelijk toch?

Ook kan het zo zijn dat de waterdruk in de ketel te laag is Wanneer de waterdruk in de ketel te laag is, kan dit er ook voor zorgen dat de ketel niet goed zijn werk kan doen. Lees eens ons artikel over een te lage druk in de Cv-ketel om dit probleem op te lossen.

Kom je er zelf niet uit? Neem dan contact met ons op. Samen proberen we het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Foutcode F.028

Deze foutcode geeft aan dat er geen vlamsignaal is herkend tijdens de ontstekingsfase. Dit betekent dat de vlam in de ketel niet sterk genoeg is of helemaal niet werkt. In dit geval raden wij aan om te kijken of de gasafsluitkraan helemaal geopend is. Is dit niet het geval? Draai deze kraan dan open. Reset daarna je ketel.

Staat de gaskraan wel gewoon open? Dan is er waarschijnlijk meer aan de hand en heb je waarschijnlijk te maken met een defect onderdeel. In dit geval is het verstandig om contact op te nemen met onze klantenservice.

CV ketel onderhoud Haren

Andere problemen met de Vaillant Ecotec Plus

Soms kan het ook voorkomen dat je problemen ervaart met je Cv-ketel, zonder dat er een foutcode op de display verschijnt. Dit is vervelend, want hierdoor weet je niet goed wat er precies aan de hand is. Gelukkig zijn er een aantal problemen die je zelf kunt oplossen. Hieronder vind je de meest voorkomende problemen van de Vaillant Ecotec Plus. Staat jouw probleem er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ketel slaat niet aan

Zoals hierboven beschreven, is het belangrijk om te kijken of de gasafsluitkraan helemaal open is. Is dit niet het geval? Draai deze kraan dan open en probeer de ketel opnieuw in te schakelen. Ook kan het zijn dat je thermostaat niet goed is ingesteld. In dit geval raden wij je aan om de thermostaat opnieuw in te stellen.

Ketel gaat niet uit

Dit kan ook verschillende storingen veroorzaken. In de meeste gevallen is het een kwestie van de thermostaat opnieuw in te stellen. Is dat niet het geval? Controleer dan of de ketel wel goed onderhouden is. Wanneer er problemen zijn met de brander, kan dit er ook voor zorgen dat een cv-ketel niet uitgaat.

Ketel maakt vreemde geluiden

Dit kan veel verschillende oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je radiatoren niet goed werken of verstopt zitten. Wanneer je radiatoren verstopt zitten, moeten deze eerst gereinigd worden. Dit kun je doen met een speciale radiatorreiniger of met azijn en water .

Het kan ook zijn dat de thermostaat niet goed is ingesteld. Wanneer de thermostaat niet goed is ingesteld, kan dit er voor zorgen dat de ketel harder werkt dan nodig is en hierdoor meer geluid maakt. In dit geval raden wij je aan om de thermostaat opnieuw in te stellen.

Ik krijg geen warm water

Wanneer je geen warm water krijgt uit je cv-ketel, kan dit meerdere oorzaken hebben. Soms kun je dit probleem oplossen door:

  • De gaskraan open te zetten;
  • De stroomvoorziening in de woning te controleren;
  • De ketel te resetten;
  • De temperatuur van de CV-ketel te verhogen;
  • De Cv-ketel te ontluchten. (Lees hiervoor ons artikel over het ontluchten van de Cv-ketel)

Krijg je nog steeds geen warm water uit de Cv-ketel? Dan is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. In dit geval raden wij aan om contact op te nemen met onze klantenservice.

Ketel lekt water

Wanneer je cv-ketel water lekt, moet je altijd direct handelen. Wanneer je ketel blijft lekken, kan dit namelijk gevaarlijk zijn voor jou en je woning. Soms kan het probleem verholpen worden door de ketel te ontluchten. Is dat niet het geval? Dan kan het zijn dat het expansievat kapot is. Wanneer dit het geval is, moet je direct contact opnemen met een vakman of onze klantenservice.

Wanneer moet je een vloerverwarming ontluchten?

Wanneer moet ik een monteur inschakelen?

In sommige gevallen is het verstandig om direct een monteur in te schakelen, bijvoorbeeld wanneer je cv-ketel water blijft lekken. Ook is het verstandig om een monteur in te schakelen wanneer je het probleem zelf niet op kunt lossen. In dit geval is het raadzaam om contact op te nemen met onze klantenservice. Wij helpen je dan graag verder!

Niet opgelost?

Probleem niet opgelost?

Dat is vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte oplossing voor jouw probleem.

Vrijblijvend een offerte aanvragen