Logo CV in een dag

Is vloerverwarming zuiniger?

Bij de keuze van het juiste verwarmingstype voor jouw huis zijn er veel factoren die je in overweging moet nemen. Een van de belangrijkste is natuurlijk de prijs. In dit artikel gaan we kijken of vloerverwarming zuiniger is in vergelijken met andere soorten verwarming. Door inzicht te krijgen in de kosten van verschillende soorten verwarmingstypen, kun je een goede beslissing maken of vloerverwarming qua kosten misschien een interessante optie voor je zou kunnen zijn. Laten we beginnen!

Verschillende typen vloerverwarming

Het eerste wat we moeten doen is de verschillende soorten vloerverwarming begrijpen. Er zijn twee hoofdtypen: elektrische vloerverwarming en vloerverwarming op waterbasis. Elektrische vloerverwarming maakt gebruik van elektriciteit om draden te verwarmen die onder jouw vloer worden gelegd. Vloerverwarming op waterbasis daarentegen maakt gebruik van een netwerk van leidingen die warm water onder jouw vloeren laten circuleren.

Is vloerverwarming zuiniger?

Wat kost vloerverwarming?

Nu we weten welke soorten vloerverwarming er zijn, kunnen we de kosten vergelijken. De kosten van elektrische vloerverwarming zijn afhankelijk van de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen, alsmede van het type en de dikte van de vloerbedekking die je hebt. Een goede vuistregel is dat het ongeveer 35 euro per vierkante meter kost om elektrische vloerverwarming te installeren. Vloerverwarming op waterbasis is iets duurder om te installeren, maar op lange termijn is het efficiënter. Het kost ongeveer 50 euro per vierkante meter om vloerverwarming op waterbasis te installeren.

Dus, welk type vloerverwarming is economischer? Over het algemeen is vloerverwarming op waterbasis voordeliger dan elektrische vloerverwarming. Er zijn echter veel factoren die de uiteindelijke kosten van de vloerverwarmingssysteem zullen beïnvloeden. Daartoe behoren de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen en het type en de dikte van de vloeren. Om een nauwkeurige schatting van de kosten van de installatie van vloerverwarming in jouw huis te krijgen, kun je het beste contact opnemen met één van onze professionele installateurs.

s vloerverwarming zuiniger

Is vloerverwarming zuiniger dan andere verwarmingstypen?

In de meeste gevallen is het antwoord ja. Als je op zoek bent naar een efficiënte en kosteneffectieve manier om jouw huis te verwarmen, is vloerverwarming wellicht de juiste keuze. In vergelijking met radiatoren en andere soorten verwarming, kan vloerverwarming je geld besparen op de energierekeningen. Vloerverwarming is ook efficiënter wat betreft de verwarming van een ruimte, omdat de warmte gelijkmatig over het gehele vloeroppervlak wordt verdeeld.

Als je geïnteresseerd bent in de installatie van vloerverwarming in jouw huis, raden wij je aan contact op te nemen met een van onze professionele installateurs. Zij zullen je een nauwkeurige schatting van de installatiekosten kunnen geven en je helpen het beste type vloerverwarming voor jouw behoeften te kiezen.

Wat is het voordeel van vloerverwarming ten opzichte van traditionele verwarming?

Het grootste voordeel van vloerverwarming is dat het efficiënter is om een ruimte te verwarmen. De warmte wordt gelijkmatig over het vloeroppervlak verdeeld, zodat je je zelfs in grote kamers comfortabel kunt voelen.

Een ander voordeel van vloerverwarming is dat het je geld kan besparen op de energierekening. Vloerverwarming is efficiënter dan radiatoren en andere soorten verwarming, dus je kunt jouw energieverbruik verminderen en geld besparen.

Niet opgelost?

Probleem niet opgelost?

Dat is vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte oplossing voor jouw probleem.

Vrijblijvend een offerte aanvragen