Logo CV in een dag

Vloerverwarming leggen in bestaande woning: kan dat?

Bij het renoveren of bouwen van een woning is vloerverwarming vaak een optie die mensen overwegen. Maar hoe zit het als je in een reeds bestaande woning woont? Kan men vloerverwarming installeren in een bestaande woning? En zo ja, wat zijn dan de verschillen met de installatie in een gloednieuwe woning? Bij CV in een dag helpen we je graag bij het oplossen van deze problemen. Daarnaast kun je ook bij ons terecht voor het plaatsen van vloerverwarming en het onderhouden van vloerverwarming.

Waar moet ik rekening mee houden bij het leggen van vloerverwarming in een bestaande woning?

Waar moet ik rekening mee houden bij het leggen van vloerverwarming in een bestaande woning?

Er zijn een aantal zaken waarmee je rekening moet houden wanneer je vloerverwarming in een bestaande woning installeert. Het eerste waar je naar moet kijken is de vloer. Is de vloer sterk genoeg om het gewicht van het systeem te dragen? In de meeste gevallen zal dit geen probleem zijn, maar het is wel iets waar je rekening mee moet houden. Als je niet zeker bent, kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

Iets anders waar je rekening mee moet houden is de isolatie van de woning. Vloerverwarming heeft een goede isolatie nodig om goed te kunnen werken. Dit betekent dat als jouw woning niet goed geïsoleerd is, je deze het beste kunt isoleren voordat je vloerverwarming installeert. Op die manier ben je er zeker van dat de warmte in het huis blijft en niet verloren zal gaan.

Een ander punt waar je rekening mee moet houden is het soort vloer dat je hebt. Vloerverwarming werkt het beste met bepaalde soorten vloeren. Dit zijn bijvoorbeeld plavuizen, stenen of betonnen vloeren. Heb je een ander type vloer, dan kun je het beste bij ons navragen of vloerverwarming voor jou nog steeds een optie is. In deze gevallen kan het namelijk best lang duren voordat de vloerverwarming op temperatuur is.

Voordelen vloerverwarming bestaande woning

Wat zijn de voor- en nadelen van het aanleggen van vloerverwarming in een bestaande woning?

Vloerverwarming aanleggen in een bestaande woning heeft een aantal voordelen.

Het belangrijkste voordeel is dat je flink kunt besparen op jouw energiekosten. Vloerverwarming verbruikt minder energie dan andere vormen van verwarming, zoals radiatorverwarming. Dit betekent dat jouw energierekening lager zal zijn. Bovendien zorgt vloerverwarming voor een comfortabele vorm van verwarming. Je hebt geen koude voeten meer en je voelt geen tocht van de ramen. Vloerverwarming is ook goed voor de gezondheid. Het voorkomt namelijk de vorming van huisstofmijt, die allergieën kan veroorzaken.

Er zijn ook een aantal nadelen verbonden aan het installeren van vloerverwarming in een bestaande woning. Een van de nadelen is dat het aanleggen van het systeem storend kan zijn. Dit betekent dat je misschien enige tijd uit het huis moet zijn terwijl de installatie plaatsvindt. Een ander nadeel is dat het duur kan zijn om vloerverwarming aan te leggen in een bestaande woning. Dit komt omdat je vaak veranderingen aan het huis moet aanbrengen, zoals isolatie of vloerbedekking, om het geschikt te maken voor vloerverwarming.

Welke soorten vloerverwarming kunnen er worden aangelegd in een bestaande woning?

Wanneer er vloerverwarming moet worden aangelegd in een bestaande woning, wordt er vaak gekozen voor droogbouw vloerverwarming. Droogbouw vloerverwarming is een systeem dat gemakkelijk te installeren is. De installatie van dit type systeem is vaak minder storend dan die van andere soorten vloerverwarming. Een ander voordeel is dat gipsplaten vloerverwarming op vrijwel elk type vloer kan worden toegepast. Dit betekent dat je bij de installatie van gipsplaten vloerverwarming geen veranderingen aan jou vloer hoeft aan te brengen.

Natte vloerverwarming kan ook in een bestaande woning worden geïnstalleerd, maar dit is vaak moeilijker en duurder. Natte vloerverwarming maakt gebruik van een op water gebaseerd systeem om het huis te verwarmen. Dit betekent dat er leidingen in de vloer moeten worden gelegd, wat storend kan zijn.

Hoeveel kost het om vloerverwarming in een bestaande woning te installeren?

Hoeveel kost het om vloerverwarming in een bestaande woning te installeren?

De kosten van de installatie van vloerverwarming zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte van het huis en of je voor natte of droge vloerverwarming kiest. In over het algemeen kun je voor de installatie van vloerverwarming in een bestaande woning tussen de €2000 en €4000 verwachten.

Als je overweegt vloerverwarming in jouw woning te laten leggen, raden wij je aan contact met ons op te nemen. Wij kunnen je meer informatie geven over de mogelijkheden en je helpen het juiste systeem voor jouw woning te kiezen. Wij bieden ook een gratis offerte service aan, zodat je precies weet wat de kosten van het installeren van vloerverwarming zullen zijn. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Niet opgelost?

Probleem niet opgelost?

Dat is vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte oplossing voor jouw probleem.

Vrijblijvend een offerte aanvragen