Logo CV in een dag

CV ketel maakt bonkend geluid: zo los je het op!

Heeft uw CV ketel de laatste tijd een bonkend geluid? Dan is er mogelijk iets mis met de ketel. In dit artikel vertellen we wat de oorzaken kunnen zijn van een CV ketel die bonkt en welke maatregelen jij kunt treffen om dit probleem op te lossen. Is het probleem na het lezen van dit artikel nog niet opgelost? Neem dan contact op met onze experts. Zij staan klaar om je te helpen, zodat je weer snel kunt genieten van een werkende CV-ketel.

Intergas HRE 36 30

Wat is de oorzaak van een CV ketel die bonkt?

Een bonkend geluid is vaak erg irritant en daarom wil je dit probleem natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Een bonkend geluid in een CV-ketel wordt vaak veroorzaakt door kokend water in de ketel. Het water in de ketel kan beginnen te koken wanneer de ketel de warmte niet goed kwijt kan raken. Dit wordt mede veroorzaakt door de toenemende druk binnen de ketel.

Kokend water in de CV ketel kan er namelijk voor zorgen dat de CV-ketel gaat lekken. Daarnaast kan er ernstige gevolgschade ontstaan door kokend water, vaak met dure reparaties als gevolg. Daarnaast kan een te hoge druk in de ketel ook vervelend zijn en voor de nodige schade zorgen. Daarom is het belangrijk om dit probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Hoe los ik het bonkende CV ketelgeluid op?

Een toenemende druk in de ketel kan worden veroorzaakt door radiatoren die dicht zijn gedraaid. Probeer dus eerst om de radiatoren in de woning open te zetten. Controleer vervolgens goed of de radiatoren ook daadwerkelijk warm worden. Is dit niet het geval, dan is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. In sommige gevallen kan het bijvoorbeeld zo zijn dat de pomp defect is geraakt, waardoor de ketel zijn werk niet meer goed kan doen.

Wanneer het opendraaien van de radiatoren niet werkt, raden wij aan om contact op te nemen met onze experts. In dit geval is er namelijk meer aan de hand. CV in een dag helpt graag bij het verhelpen van CV-ketelproblemen.

Wat is een hybride CV-ketel?

Bonkende CV ketel voorkomen

Gelukkig kun je ook maatregelen treffen om een bonkende ketel in de toekomst te voorkomen door de CV ketel regelmatig te laten onderhouden. CV in een dag kan CV-ketels namelijk regelmatig onderhouden, zodat je minder vaak last zal krijgen van storingen en andere defecten. Door regelmatig onderhoud uit te laten voeren, zorg je er dus voor dat de CV-ketel langer meegaat en beter zijn werk kan doen.

CV in een dag is dé CV-ketelspecialist van Nederland en helpt je graag bij het verhelpen van CV-ketelproblemen. Wanneer je problemen ervaart met je CV ketel, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om je te helpen, zodat jij weer snel kunt genieten van een werkende CV ketel.

Niet opgelost?

Probleem niet opgelost?

Dat is vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte oplossing voor jouw probleem.

Vrijblijvend een offerte aanvragen