Logo CV in een dag

Geld besparen met je CV ketel: zo doe je dat!

Wil je graag geld besparen op je energierekening? Dan is het slim om te leren hoe je dit doet met je CV ketel. Er zijn veel manieren waarop je dit kunt doen, en in dit artikel vertellen we je er alles over! We geven tips over hoe je de temperatuur in huis regelt, welke maatregelen je kunt nemen om warmteverlies te voorkomen en meer. Lees snel verder en ontdek hoe jij goedkoper uit bent met jouw CV ketel!

Geld besparen

Zet de thermostaat niet te laag

Wanneer je de temperatuur in huis regelt met een thermostaat, zorg er dan voor dat je deze niet te laag zet. Dit kan namelijk leiden tot een hogere gasrekening. Bovendien is het ook belangrijk om de thermostaat niet te hoog te zetten, want dit draait het CV ketel harder en dat gebruikt weer meer gas. De ideale temperatuur ligt tussen de 18 en 20 graden.

Tochtstrippen gebruiken

Om warmteverlies in huis te voorkomen is het belangrijk om de juiste maatregelen te nemen. Zo kun je bijvoorbeeld tochtstrippen plaatsen onder de deuren en ramen. Dit voorkomt dat er koude lucht naar binnen kan stromen en zorgt ervoor dat het in huis aangenaam blijft. Ook isolerend glas is een goede optie, dit houdt de warmte beter vast in huis.

Gebruik de verwarming alleen wanneer dat nodig is

Je kunt natuurlijk ook simpel geld besparen door de verwarming minder te gebruiken. Dit klinkt voor de meeste mensen wel logisch, maar toch doen veel mensen dit niet. Wanneer je de verwarming minder aanzet, bespaar je namelijk direct op je gasrekening. Dus als het buiten wat warmer is en je huis lekker warm blijft, zet dan gewoon even de verwarming iets lager of uit. Zo bespaar je gemakkelijk op je energiekosten!

Vul de ketel tijdig bij

Als je CV ketel leeg is, moet deze weer opnieuw opgestart worden. Dit gebruikt namelijk meer gas dan wanneer je de ketel tijdig bijvult. Bovendien kan het ook gebeuren dat je CV ketel vastloopt als hij te lang leeg is. Dit kost weer extra gas en tijd, want dan moet je de ketel weer opnieuw aanzetten of laten repareren. Zorg er dus voor dat je de CV ketel tijdig bijvult en onderhoud pleegt, zodat je geen onnodige kosten maakt!

Een nieuwe CV ketel om geld te besparen

Je kunt ook geld besparen door een nieuwe CV ketel aan te schaffen. Nieuwe ketels zijn vaak een stuk zuiniger, waardoor je flink kunt besparen op je energierekening. Bovendien zijn nieuwe CV ketels ook vaak een stuk veiliger, waardoor je minder kans hebt op problemen in de toekomst.

Wij kunnen je vinden bij het vinden van een geschikte ketel. Neem zo snel mogelijk contact met ons op en wij helpen je maar al te graag verder bij het vinden van een ketel die helemaal bij jou past!

Maak vooral gebruik van de grote radiatoren

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar grotere radiatoren zijn goedkoper in het gebruik dan de kleinere radiatoren in je woning. Dit komt omdat een grote radiator het huis kan verwarmen op een lagere temperatuur. Dit gebruikt minder gas, waardoor je dus geld bespaart!

De Ecostand gebruiken op de ketel

Een andere manier om geld te besparen op je CV ketel is door de Ecostand te gebruiken. Dit is een stand die je aan kunt zetten wanneer je niet thuis bent, waardoor de ketel minder hard hoeft te werken. Op deze manier bespaar je flink op je gasrekening en doe je ook nog eens iets goeds voor het milieu!

Wanneer je gaat verhuizen, denk er dan ook aan om de Ecostand aan te zetten. Zo voorkom je dat er onnodig gas wordt gebruikt en bespaar je ook nog eens geld!

Zo zie je maar dat er verschillende manieren zijn waarop je kunt besparen met je CV ketel. Doe vandaag nog de eerste stap en begin met het uitzoeken van wat voor jou de beste oplossing is. Wij helpen je hier maar al te graag bij!

Niet opgelost?

Probleem niet opgelost?

Dat is vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte oplossing voor jouw probleem.

Vrijblijvend een offerte aanvragen