Logo CV in een dag

Nefit ketel storing: de 5 meestvoorkomende foutcodes

Een Nefit ketel storing is vervelend. In sommige gevallen werkt de cv-ketel nog deels en in extremere gevallen is de ketel helemaal niet meer werkzaam. Zo’n Nefit ketel storing wil je dan ook zo snel mogelijk oplossen, zodat je weer zo snel mogelijk van de verwarming kunt gaan genieten.

In dit artikel zetten we de meestvoorkomende Nefit cv ketel storingen voor je op een rijtje, zodat je inzicht kunt krijgen in de foutcodes. Sommige storingen van de cv ketel van Nefit zijn gemakkelijk op te lossen, terwijl je bij andere foutmeldingen echt een professional in moet schakelen. In dit artikel vertellen we je alles over de foutcodes van Nefit cv-ketels, zodat we de foutmeldingen zo snel mogelijk kunnen laten verdwijnen.

In dit artikel richten wij ons natuurlijk tot de foutcodes van de Nefit Proline NXT HRC 30 CW5, omdat dit de populairste Nefit CV ketel is die wij momenteel aanbieden.

Storing cv ketel Nefit

Storing cv ketel Nefit

Hieronder hebben wij de meestvoorkomende foutmeldingen van een Nefit ketel voor je op een rijtje gezet. Wij vertellen je kort wat de foutcode betekent, hoe én of je dit probleem zelf op kunt lossen.

Wist je dat de meeste foutcodes ook te vinden zijn in de handleiding. Hier kun je de foutcodes vinden.

Nefit ketel storing 2E

De Nefit ketel 2E storing is een storing die over het algemeen gemakkelijk is op te lossen. Deze storing geeft namelijk aan dat de waterdruk in de Nefit cv ketel te laag is. Je kunt deze storing verhelpen door de waterdruk te controleren en, waar nodig, de cv-ketel bij te vullen. Herstart de ketel na het bijvullen. De foutcode zou nu verdwenen moeten zijn.

Is dit niet het geval? Neem dan contact op met onze experts. Waarschijnlijk is er dan meer aan de hand.

Nefit ketel storing 2F, 2L & 2P

Krijg jij één van de bovenstaande foutcodes te zien op jouw Nefit cv ketel? Dit geeft aan dat de cv ketel een afwijkende temperatuur meet. In dit geval is het verstandig om te kijken of er voldoende radiatoren openstaan. Wanneer dit het geval is, is het aan te raden om de radiatoren te ontluchten, zodat deze foutmelding kan worden verholpen.

Nadat je de bovenstaande handelingen hebt uitgevoerd, zou de foutcode moeten verdwijnen.

Nefit ketel storing 4C

De Nefit foutcode 4C betekent dat de sensoren in het cv-toestel een te hoge temperatuur hebben gemeten. In dit geval is het verstandig om de waterdruk in de ketel te controleren en deze, wanneer nodig, bij te vullen.

Daarnaast kan het verstandig zijn om te kijken of er voldoende radiatoren openstaan, zodat de cv ketel ook daadwerkelijk zijn warmte kwijt kan raken. Helpt dit ook niet bij het laten verdwijnen van de foutcode? Dan is de laatste oplossing het ontluchten van de radiatoren. Hier lees je hoe je je radiatoren kunt ontluchten.

Blijft de code na het herstarten van de ketel op de display staan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij proberen het probleem dan zo snel mogelijk voor je op te lossen.

Nefit ketel storing 6A

De foutcode 6A is een melding waarmee veel Nefit-gebruikers mee te maken krijgen. We krijgen dan ook vaak te horen dat deze foutcode verschijnt op een Nefit-ketel.

De foutcode 6A betekent dat de brander in de CV ketel niet ontsteekt. Hierbij is het dus belangrijk om te kijken of de gaskraan juist is geopend. Is de gaskraan niet geopend? Draai de gaskraan dan open en herstart de cv ketel. De foutcode zou nu moeten verdwijnen.

Staat de gaskraan wél open, maar verschijnt de code nog steeds? Dan is de kans groot dat er een technische fout is ontstaan. In dit geval raden wij aan om altijd een expert in te schakelen, omdat het gevaarlijk kan zijn om dit probleem zelfstandig om te lossen. Neem daarom hier contact met ons op.

Nefit ketel storing H07

Dit is een foutcode die gelukkig vaak gemakkelijk op te lossen is. Deze code betekent dat de cv-waterdruk te laag is. Het is dus belangrijk om de cv-waterdruk te controleren en de ketel bij te vullen wanneer dat nodig blijkt te zijn.

Herstart het toestel na het bijvullen en de code zou moeten verdwijnen!

Geen displaycode maar wel storing Nefit ketel?

Krijg je geen foutcode te zien, maar ervaar je wel een storing aan je Nefit ketel? Dat is erg vervelend. Je weet hierdoor namelijk niet wat er precies misgaat, waardoor het lastig kan zijn om de storing op te lossen. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen, afhankelijk van je situatie.

Cv-installatie wordt niet verwarmd

  • Kijk eerst nogmaals goed in het infomenu of er geen storingscode wordt weergegeven
  • Controleer in het instelmenu de instelling van het cv-bedrijf. Soms komt het voor dat deze instelling op “Off” staat. Is dit het geval? Schakel deze optie over naar “On”
  • In dit geval is het heel goed mogelijk dat er iets misgaat met de kamerthermostaat. Raadpleeg daarom in dit geval de handleiding van de thermostaat om het probleem op te lossen

Warm water blijft koud

Ontvang je geen warm water? Dat is vervelend. Wanneer er geen foutcode verschijnt kun je het volgende proberen te doen:

  • Kijk nogmaals goed of er écht geen storingscode wordt weergegeven
  • Kijk in het menu of de instelling van het warmwaterbedrijf op “Off” staat. Door deze op “On” te zetten ontvang je weer warm water
  • Ook hier kan het probleem bij de thermostaat liggen in plaats van de cv ketel. Raadpleeg daarom de handleiding van de thermostaat om dit probleem op te kunnen lossen.

Wel warm water, maar geen verwarming? Hier lees je wat de oplossing is!

Ervaar je na het uitvoeren van de bovenstaande handelingen nog steeds een storing? Neem dan contact met ons op. Onze experts zullen proberen om je telefonisch te helpen, zodat we het probleem snel op kunnen lossen. Is het probleem telefonisch niet op te lossen? Dan kun je er zelf voor kiezen om één van onze monteurs langs te laten komen.

Hier lees je meer artikelen

Niet opgelost?

Probleem niet opgelost?

Dat is vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte oplossing voor jouw probleem.

Vrijblijvend een offerte aanvragen