Logo CV in een dag

Hoeveel gas verbruikt vloerverwarming?

Als je overweegt om vloerverwarming te installeren, is het belangrijk om je bewust te zijn van de hoeveelheid gas die dit type verwarmingssysteem gebruikt. In dit artikel zullen we bespreken hoeveel gas vloerverwarming verbruikt, en wat je kunt doen om het gasverbruik te verminderen.

Vloerverwarming is een populair verwarmingssysteem dat steeds meer huishoudens kiezen. Het biedt niet alleen comfortabele warmte, maar ook een energie-efficiënte oplossing voor het verwarmen van je huis. Maar hoe zit het eigenlijk met de hoeveelheid gas die vloerverwarming verbruikt? Laten we hier dieper op ingaan.

Het prijsplafond

Hoeveel gas verbruikt vloerverwarming?

De hoeveelheid gas die vloerverwarming verbruikt, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de ruimte, de isolatie van de woning, de gewenste temperatuur en de efficiëntie van de ketel. Over het algemeen verbruikt vloerverwarming minder gas dan radiatoren, omdat het water dat door het systeem stroomt op een lagere temperatuur wordt verwarmd. Dit betekent dat het verwarmingssysteem minder energie nodig heeft om de ruimte te verwarmen. Het gasverbruik van vloerverwarming kan variëren van 3 tot 6 m3 per vierkante meter per jaar.

Hoe kan je het gasverbruik van vloerverwarming verminderen?

Er zijn verschillende manieren om het gasverbruik van vloerverwarming te verminderen:

  • Zorg voor een goede isolatie van je huis. Dit voorkomt dat warmte verloren gaat, waardoor je minder energie nodig hebt om de ruimte te verwarmen.
  • Houd de thermostaat op een constante temperatuur. Hierdoor verbruik je minder gas dan wanneer je de thermostaat steeds aanpast.
  • Schaf een hoogrendementsketel aan. Dit type ketel gebruikt minder gas dan een standaard ketel.
  • Zet de vloerverwarming lager of uit als je niet thuis bent. Dit bespaart niet alleen gas, maar ook geld.

Wil je meer tips over het reduceren van het gasverbruik van vloerverwarming? Lees dan ons artikel over hoe je het zuinigst kunt stoken met vloerverwarming.

Is vloerverwarming zuiniger?

Veel gestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat je aantal vragen hebt over het gasverbruik van vloerverwarming. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen over dit onderwerp voor je op een rij gezet. Heb je nog een andere vraag? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Verbruikt vloerverwarming meer gas dan radiatoren

Nee, vloerverwarming verbruikt over het algemeen minder gas dan radiatoren omdat het water dat door het systeem stroomt op een lagere temperatuur wordt verwarmd.

Is het mogelijk om het gasverbruik van vloerverwarming te verminderen

Ja, er zijn verschillende manieren om het gasverbruik van vloerverwarming te verminderen, zoals het zorgen voor goede isolatie en het instellen van de thermostaat op een constante temperatuur.

Is het installeren van vloerverwarming duurder dan radiatoren?

Ja, het installeren van vloerverwarming is over het algemeen duurder dan radiatoren. Dit komt doordat het een meer complex systeem is dat meer tijd en materiaal vereist om te installeren.

Is vloerverwarming geschikt voor elke woning?

Vloerverwarming is geschikt voor de meeste woningen, maar het kan zijn dat je woning niet geschikt is als er bijvoorbeeld onvoldoende ruimte is onder de vloer om het systeem te installeren. Het is daarom belangrijk om vooraf goed te laten informeren over de mogelijkheden in jouw specifieke situatie.

Geld besparen

Conclusie

Hoeveel gas vloerverwarming verbruikt, is afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen verbruikt vloerverwarming minder gas dan radiatoren, omdat het water dat door het systeem stroomt op een lagere temperatuur wordt verwarmd.

Het is echter nog steeds belangrijk om bewust om te gaan met het gasverbruik van je vloerverwarming en stappen te ondernemen om het te verminderen, zoals het zorgen voor goede isolatie en het instellen van de thermostaat op een constante temperatuur. Als je overweegt om vloerverwarming te installeren, laat je dan goed informeren over de mogelijkheden en de kosten, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Niet opgelost?

Probleem niet opgelost?

Dat is vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte oplossing voor jouw probleem.

Vrijblijvend een offerte aanvragen