Logo CV in een dag

Hoe stook je het zuinigst met vloerverwarming?

Als je vloerverwarming hebt, ben je misschien op zoek naar manieren om zo efficiënt mogelijk te verwarmen en energie te besparen. In dit artikel zullen we bespreken hoe je het zuinigst kunt stoken met vloerverwarming. We zullen ingaan op verschillende aspecten, zoals de juiste temperatuur, het isoleren van de vloer en het gebruik van slimme thermostaten. Lees verder om te ontdekken hoe je geld kunt besparen en tegelijkertijd een comfortabel huis kunt hebben.

Zuinig stoken met vloerverwarming

Vloerverwarming is een comfortabele manier om je huis te verwarmen. Het systeem is energiezuinig omdat het de warmte gelijkmatig door de kamer verdeelt. Om het maximale uit je vloerverwarming te halen, is het belangrijk om op de juiste manier te stoken. Door de temperatuur op de juiste manier in te stellen en te zorgen voor goede isolatie, kun je geld besparen op je energierekening.

Vloerverwarming spoelen CV in en dag

De juiste temperatuur instellen

Een van de belangrijkste manieren om energie te besparen met vloerverwarming is door de temperatuur goed in te stellen. Veel mensen denken dat vloerverwarming op een hogere temperatuur moet worden ingesteld dan radiatoren, maar dit is niet het geval. Je kunt de temperatuur van je vloerverwarming op 20-21 graden Celsius instellen en het nog steeds warm genoeg hebben. Het is belangrijk om de temperatuur niet te hoog in te stellen, want dit verbruikt onnodig veel energie.

Goede isolatie

Een andere manier om energie te besparen met vloerverwarming is door de vloer goed te isoleren. Als de vloer niet goed geïsoleerd is, kan er veel warmte verloren gaan. Dit betekent dat je de vloerverwarming hoger moet zetten om de kamer warm genoeg te houden, wat resulteert in een hogere energierekening. Zorg ervoor dat de vloer goed geïsoleerd is voordat je de vloerverwarming gebruikt. Als je niet zeker weet of de vloer goed geïsoleerd is, kun je dit laten controleren door een professional, zoals CV in een dag. Wij kunnen je eenvoudig helpen bij het laten isoleren van je vloerverwarming!

Hoe werkt een thermostaat met een modulerende cv ketel?

Gebruik slimme thermostaten

Een andere manier om energie te besparen met vloerverwarming is door slimme thermostaten te gebruiken. Met een slimme thermostaat kun je de temperatuur van je vloerverwarming op afstand instellen en regelen. Je kunt de thermostaat zo instellen dat de temperatuur automatisch wordt verlaagd wanneer je niet thuis bent en weer omhoog gaat wanneer je thuiskomt. Dit bespaart energie en geld op je energierekening. Er zijn veel verschillende soorten slimme thermostaten beschikbaar. Ook bij CV in een dag kun je verschillende slimme thermostaten aanschaffen.

Vraag je je af welke thermostaat het beste bij jouw wensen en behoeften past? Neem dan contact met ons op. Onze professionals kunnen niet wachten om jou te helpen.

Voorkom warmteverlies

Om de vloerverwarming zo zuinig mogelijk te laten werken, is het belangrijk om warmteverlies te voorkomen. Dit kun je doen door ervoor te zorgen dat de warmte niet ontsnapt via de ramen, deuren of muren. Zorg er dus voor dat deze goed geïsoleerd zijn en dat er geen kieren of gaten zitten waardoor warmte kan ontsnappen. Daarnaast kun je ook overwegen om raamdecoratie aan te schaffen die warmte-isolerend werkt.

Remeha Avanta storingscodes

Regelmatig onderhoud

Om ervoor te zorgen dat je vloerverwarming zo efficiënt mogelijk blijft werken, is het belangrijk om deze regelmatig te laten onderhouden. Laat de vloerverwarming minstens één keer per jaar controleren door een professional. Deze kan de vloerverwarming reinigen en eventuele problemen oplossen. Ook kan een professional controleren of de vloerverwarming nog goed geïsoleerd is en of er geen warmteverlies is.

Ook CV in een dag kan je helpen bij het onderhouden van je vloerverwarming en het doorspoelen van je vloerverwarming, waardoor je zo rendabel mogelijk kunt blijven stoken.

Veel gestelde vragen

Moet ik de temperatuur van de vloerverwarming ’s nachts verlagen?

Ja, het is een goed idee om de temperatuur ’s nachts te verlagen. Dit bespaart energie en geld op je energierekening.

Moet ik de vloerverwarming hoger zetten als het buiten erg koud is?

Nee, het is niet nodig om de vloerverwarming hoger te zetten als het buiten erg koud is. Zorg ervoor dat de temperatuur op een constante, comfortabele temperatuur staat.

Kan ik zelf de vloer isoleren?

Het isoleren van de vloer is geen gemakkelijke klus en het is belangrijk om dit door een professional te laten doen. Een professional kan controleren of de isolatie op de juiste manier wordt aangebracht en of er geen problemen zijn.

Hoeveel kost het om vloerverwarming in een bestaande woning te installeren?

Conclusie

Als je op zoek bent naar manieren om energie te besparen met vloerverwarming, zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen. Zorg ervoor dat de temperatuur op de juiste manier wordt ingesteld, de vloer goed is geïsoleerd en er geen warmteverlies is. Daarnaast kun je ook overwegen om slimme thermostaten te gebruiken en de vloerverwarming regelmatig te laten onderhouden. Door deze maatregelen te nemen, kun je geld besparen op je energierekening en tegelijkertijd genieten van een comfortabel huis met vloerverwarming.

Niet opgelost?

Probleem niet opgelost?

Dat is vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte oplossing voor jouw probleem.

Vrijblijvend een offerte aanvragen