Logo CV in een dag

Welke soorten vloerverwarming zijn er?

Wanneer je besluit om vloerverwarming te nemen, heb je verschillende mogelijkheden. Welke soort vloerverwarming je kiest is afhankelijk van de grootte van de ruimte, de vorm ervan en het type vloer dat je hebt. De meest voorkomende soorten vloerverwarming zijn elektrische verwarmingen en verwarmingen met warm water.

Elektrische vloerverwarming

Dit is het meest populaire type vloerverwarming vanwege het installatiegemak. Het werkt door elektrische draden door een reeks matten te leiden die vervolgens onder het vloermateriaal worden gelegd. De matten werken als een geleider en stralen warmte uit in alle richtingen – zowel horizontaal als verticaal – zodat u kunt genieten van een gelijkmatige warmte in de hele kamer. De belangrijkste voordelen van dit systeem zijn de eenvoudige installatie, het eenvoudige onderhoud en de lage gebruikskosten. De installatie kan echter duur zijn in vergelijking met andere soorten vloerverwarming en de matten kunnen omvangrijk zijn.

Daarnaast is elektrische vloerverwarming niet altijd energiezuinig. Dit is belangrijk om te weten voordat je beslist welke soort vloerverwarming je graag wilt nemen.

Warm water vloerverwarming

Dit type vloerverwarming maakt gebruik van met warm water gevulde buizen die onder de vloer worden gelegd en op de centrale verwarmingssysteem worden aangesloten. De warmte van deze buizen straalt door het vloermateriaal naar boven en verwarmt de ruimte gelijkmatig.

Het belangrijkste voordeel van dit systeem is de energie-efficiëntie – aangezien het op warm water werkt, verspilt het niet zoveel energie als elektrische systemen. Bovendien zijn de installatiekosten doorgaans lager dan bij elektrische systemen, waardoor ze ideaal zijn voor grotere ruimtes of meerdere kamers. Ze vereisen echter een complexer installatieproces en moeten regelmatig worden vervangen.

Noppenplaat vloerverwarming

Vloerverwarming met noppenplaten is een vorm van stralingswarmte die werkt door platen onder de vloer in te bouwen. Deze platen zijn verbonden met een energiebron en zenden infraroodstraling uit, die vervolgens de ruimte verwarmt.

Het belangrijkste voordeel van dit systeem is het hoge rendement – het is efficiënter dan andere soorten vloerverwarming omdat het gerichte warmte afgeeft in plaats van diffuse warmte zoals elektrische of warmwatersystemen. Bovendien kunnen noppenplaten jarenlang meegaan met minimaal onderhoud. Daarnaast zijn deze noppenplaten erg snel te installeren en zijn voor veel verschillende huishoudens geschikt

Ze vereisen echter een professionele installatie en zijn doorgaans duurder dan andere soorten vloerverwarming.

Hoe werkt vloerverwarming?

Welke soort vloerverwarming past bij mij?

Welk type vloerverwarming je kiest, hangt af van jouw budget, de grootte van jouw kamer en hoeveel energie-efficiëntie je nodig hebt. Elektrische systemen zijn ideaal voor kleine ruimtes vanwege de lage installatiekosten, terwijl warmwatersystemen het beste zijn voor grotere ruimtes of meerdere kamers waar energie-efficiëntie belangrijk is. Vloerverwarming met noppenplaten is een geweldige optie voor wie op zoek is naar een systeem met hoog rendement dat minimaal onderhoud vergt.

Welk type vloerverwarming je ook kiest, zorg ervoor dat je de voor- en nadelen onderzoekt voordat je een beslissing neemt. Zo weet je zeker dat je het beste systeem krijgt voor jouw behoeften en budget.

Vloerverwarming aanleggen bij CV in een dag

Als je op zoek bent naar een snelle en eenvoudige installatie van jouw vloerverwarming, neem dan contact op met CV in een dag. Wij hebben jarenlange ervaring met het installeren van alle soorten vloerverwarmingssystemen, van elektrisch tot warm water tot noppenplaten. Ons ervaren team van professionals zorgt ervoor dat jouw systeem snel, veilig en efficiënt wordt geïnstalleerd – zodat je eerder vroeger dan later kunt genieten van het comfort en gemak van een verwarmde vloer.

s vloerverwarming zuiniger

Vloerverwarming onderhoud

Wist je dat het ook belangrijk is om jouw vloerverwarmingssysteem onderhouden? Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat het systeem optimaal blijft werken en kan de levensduur van het systeem verlengen. Het is het beste om jouw systeem om de paar jaar door een vakman te laten nakijken – zo kun je ervoor zorgen dat alles naar behoren werkt en kun je kleine problemen opvangen voordat het grote problemen worden.

Hier bij CV in een dag bieden we complete onderhoudsdiensten voor alle soorten vloerverwarmingssystemen. Dus als je op zoek bent naar een eenvoudige en betrouwbare manier om jouw vloerverwarmingssysteem te onderhouden, neem dan vandaag nog contact met ons op!

Niet opgelost?

Probleem niet opgelost?

Dat is vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte oplossing voor jouw probleem.

Vrijblijvend een offerte aanvragen