Logo CV in een dag

Wat is een modulerende cv ketel?

Een modulerende cv-ketel is een hoogrendementsketel die geld kan besparen op jouw energierekeningen. Modulerende ketels zijn verkrijgbaar bij een aantal verschillende merken, en elk merk werkt weer net iets anders. In dit artikel leggen we uit wat een modulerende cv-ketel is, hoe je erachter kunt komen of je een modulerende ketel hebt en wat de voordelen zijn van het gebruik van een modulerende cv-ketel.

een modulerende cv-ketel

Hoe werkt een modulerende cv-ketel?

Modulerende cv-ketels werken door middel van sensoren die de warmtevraag in jouw woning monitoren. Wanneer de sensor detecteert dat de temperatuur in de woning is gedaald, zal de ketel automatisch de watertemperatuur verhogen om dit te compenseren. Dit betekent dat je slechts zoveel energie verbruikt als je nodig hebt om het huis te verwarmen. Hierdoor kun je tot wel 30% besparen op je energierekening. Dat is altijd mooi meegenomen, toch?

Wat zijn de voordelen van een modulerende cv-ketel?

Het belangrijkste voordeel van een modulerende cv-ketel is dat je kunt besparen op de energierekening. Modulerende ketels zijn ook zeer efficiënt, wat betekent dat je een lagere CO2-uitstoot hebt en dat je jouw steentje bijdraagt aan het milieu. Ook zijn modulerende ketels zeer betrouwbaar en vergen ze weinig onderhoud, zodat je er zeker van kunt zijn dat de ketel nog vele jaren meegaat. Een ander groot voordeel van een modulerende CV-ketel is dat deze erg efficiënt kunnen samenwerken met vloerverwarming.

Hoe weet ik of ik een modulerende ketel heb?

Als je niet zeker weet of je een modulerende ketel hebt, kun je het beste contact opnemen met de fabrikant van de ketel of met onze klantenservice. Wij kunnen je dat met zekerheid vertellen. Je kunt ook altijd een gekwalificeerde verwarmingsmonteur vragen om naar jouw ketel te kijken. Hij of zij kan je vertellen of het een modulerende ketel is of niet.

Hoe werkt een thermostaat met een modulerende cv ketel?

Hoe werkt een thermostaat met een modulerende cv ketel?

Als je een modulerende boiler hebt, kun je een thermostaat gebruiken om de temperatuur in het huis te regelen. Het voordeel van het gebruik van een thermostaat is dat je de temperatuur kunt instellen op de gewenste temperatuur. Dus als je de temperatuur op 20 graden wilt hebben, zal de ketel ervoor zorgen dat het 20 graden blijft. Je kunt de thermostaat ook zo instellen dat de temperatuur lager wordt als je niet thuis bent, of als u slaapt. Zo verbruik je geen energie wanneer je dat niet nodig hebt.

Een modulerende cv-ketel is dus een ideale manier om te besparen op jouw energierekening én iets goeds te doen voor het milieu!

Wat is de beste modulerende cv ketel?

Er zijn een aantal verschillende modulerende cv-ketels op de markt, en het kan moeilijk zijn om de beste te kiezen. Er is simpelweg ook geen beste modulerende cv ketel te noemen, omdat elke ketel weer aansluit bij andere wensen en behoeften. Daarom raden wij je aan om contact op te nemen met onze klantenservice. Wij kunnen je helpen bij het vinden van de perfecte ketel voor jouw woning.

Zo, dat was het! Dat is alles wat je moet weten over modulerende centrale verwarming ketels. We hopen dat dit artikel nuttig is geweest en dat je nu een beter begrip hebt van hoe deze ketels werken. Heb je nog vragen of ervaar je problemen met je huidige CV-ketel? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Niet opgelost?

Probleem niet opgelost?

Dat is vervelend. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte oplossing voor jouw probleem.

Vrijblijvend een offerte aanvragen